Παιχνίδια - Γέφυρες ζωής

2o Φεστιβάλ δημιουργίας παιχνιδιών για ηλικιωμένους και ασθενείς με Άνοια “Bridge Game Jam -

Μπορούν τα παιχνίδια να δημιουργήσουν γέφυρες επικοινωνίας;

Μετά το Global Game Jam Athens, έρχεται στην Αθήνα ένα διαφορετικό φεστιβάλ, όπου το παιχνίδι γίνεται όχημα εκπαίδευσης και απασχόλησης για άτομα που πάσχουν από άνοια, ενώ η διαδικασία σχεδιασμού και δημιουργίας ενός παιχνιδιού μετατρέπεται σε διαγενεακή δράση μεταξύ νέων και ηλικιωμένων.

Το 2o Φεστιβάλ δημιουργίας παιχνιδιών για ηλικιωμένους και ασθενείς με Άνοια “Bridge Game Jam - Παιχνίδια Γέφυρες ζωής”, θα πραγματοποιηθεί στις 20-22 Απριλίου 2018 στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων, από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, την Challedu- challenging education και την Ελληνική Εταιρία Νόσου Alzheimer και Συγγενών διαταραχών Χαλκίδας.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, νέοι δημιουργοί παιχνιδιών, game developers, φροντιστές ασθενών, επιστήμονες υγείας, ασθενείς με άνοια και φοιτητές, να αλληλεπιδράσουν μέσα από το παιχνίδι, να επικοινωνήσουν και να δημιουργήσουν παιχνίδια- εργαλεία με κοινωνικό αντίκτυπο και όραμα. Κυρίως όμως να χτίσουν γέφυρες ζωής!

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες του χώρου, εργαστήρια παιχνιδιού και αλληλεπίδρασης, εργαστήρια δημιουργίας παιχνιδιών, playtesting και παρουσιάσεις των παιχνιδιών.

Το φεστιβάλ θα εγκαινιάσει ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.

Για την παρακολούθηση των ομιλιών και των παρουσιάσεων των παιχνιδιών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ για την συμμετοχή στα workshops απαιτείται προεγγραφή.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα:

Media.gov.gr

bridgegamejam@gmail.com

https://www.facebook.com/BridgeGameJam/
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.