3 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας

3 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας

Με αφορμή την Κυριακή 3η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) τονίζει την καθοριστική σημασία του Φυσικοθεραπευτή και της πρώιμης παρέμβασης, σε οποιαδήποτε περίπτωση βλάβης, η οποία εγκαθίσταται στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η αποκατάσταση της Υγείας του πάσχοντος συνανθρώπου μας είναι μια εξαιρετικά λεπτή και πολύπλοκη, πολλές φορές, διαδικασία, η οποία απαιτεί την άριστη διεπιστημονική συνεργασία.

Ο ρόλος του φυσικοθεραπευτή είναι πάντα πολύτιμος.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, βιώνουμε όλοι μας την κρίση και, κυρίως, την βιώνουν οι πάσχοντες συνάνθρωποί μας. Αντί η πολιτεία να αυξήσει την μέριμνα για τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, η βαθιά οικονομική κρίση έχει φέρει σε ακόμη δυσκολότερη θέση τις ομάδες αυτές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ραγδαία μείωση των δημοσίων δαπανών για την φυσικοθεραπεία στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΦΣ) εξέφρασε την οδύνη του και την ανησυχία του για τη ραγδαία μείωση των δημοσίων δαπανών για την φυσικοθεραπεία στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, που χρηματοδοτείται από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα -ΕΣΠΑ.

Στην σχετική επιστολή, την οποία απέστειλε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου ο ΠΦΣ, ο Σύλλογος υπενθυμίζει με νόημα ότι οι δημόσιες δαπάνες για την ειδική αγωγή μειώνονται δραματικά, παρά το γεγονός ότι «το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα – στο πλαίσιο μιας νέας νομικοπολιτικής προσέγγισης – υιοθέτησε τη φιλοσοφία της ένταξης των παιδιών με αναπηρία και των παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες στο δημόσιο σχολείο, στην κοινωνική ζωή και στην επαγγελματική δραστηριότητα».

Με τέτοιες πολιτικές το Κράτος στερεί από τους συγκεκριμένους μαθητές τη μοναδική διέξοδο, τους καταδικάζει και τους καθηλώνει στην ενήλικη ζωή τους, προκαλώντας έτσι αδιέξοδο σε αυτήν την ομάδα πληθυσμού, με τα πλέον δραματικά και πολλά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Ο Πρόεδρος του Π.Σ.Φ Κος Πέτρος Λυμπερίδης τονίζει:

«Η Πολιτεία πρέπει να μεριμνά ,να οργανώνει και να στελεχώνει κάθε δημόσια μονάδα, στην οποία φοιτούν άτομα με ιδιαίτερες δυσκολίες .

Επίσης, πρέπει να οργανώσει και να στελεχώσει ένα δημόσιο σύστημα αποκατάστασης, το οποίο θα λειτουργεί με όλα εκείνα τα διεθνή πρότυπα και, γι αυτό το σκοπό, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών είναι πάντα στην διάθεση του Υπουργείου Υγείας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter