300 έγγραφα και βίντεο διαψεύδουν τον Νίκο Γεωργιάδη

300 έγγραφα και βίντεο διαψεύδουν τον Νίκο Γεωργιάδη

Στην απολογία του ο Νίκος Γεωργιάδης, αφού δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα παιδιά που εμφανίζονται ως θύματά του, απέδωσε όλη την υπόθεση στην προσπάθεια ενός προσώπου να τον ενοχοποιήσει. Αρνήθηκε ότι γνωρίζει τα θύματα, αρνήθηκε ότι συνελήφθη και υποστήριξε πως απλώς τον σταμάτησαν στο αεροδρόμιο για έλεγχο, για τον οποίο δεν γνώριζε τι αφορούσε. 

Ρεπορτάζ: Αντιγόνη Μιχοπούλου – Αγγελος Προβολισιάνος

Το Documento δημοσιεύει σήμερα όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν την προσαγωγή του Γεωργιάδη σε σωφρονιστικό κατάστημα του υπουργείου Δικαιοσύνης και τελικώς την απελευθέρωσή του μετά την ενημέρωση που έκανε το υπουργείο Εξωτερικών της Μολδαβίας προς την εισαγγελία ότι ο Ν. Γεωργιάδης απολαμβάνει διπλωματικής ασυλίας. Επίσης δημοσιεύουμε από τον φάκελο της αστυνομίας της Μολδαβίας τις περιγραφές των καταγραφών που έκαναν οι κάμερες με τις οποίες είχαν παγιδεύσει το σπίτι του Γεωργιάδη. Ο ίδιος στο δικαστήριο είχε υποστηρίξει ότι δεν ήξερε καν ότι στο σπίτι του είχε γίνει η σύλληψη του προαγωγού.

Η έκθεση προσαγωγής

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «στις 30-11-2010, 11:40 π.μ., στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Κισινάου προσήχθη ο Ελληνας υπήκοος Νίκος Γεωργιάδης […] ύποπτος για τράφικινγκ ανηλίκων. Κατά την προσαγωγή του αυτοπαρουσιάστηκε ως σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών της Δημοκρατίας της Μολδαβίας και ταυτόχρονα εκπρόσωπος της συμβουλευτικής αποστολής της ΕΕ στη Μολδαβία. Αργότερα απoδείχθηκε ότι αυτό το πρόσωπο είχε κάρτα διαπίστευσης του υπουργείου Εξωτερικών της Μολδαβίας. Με δεδομένα τα ανωτέρω, σας παρακαλούμε επειγόντως να επιβεβαιώσετε την αυθεντικότητα της συγκεκριμένης κάρτας και το ποιον του εν λόγω προσώπου και εάν ο Νικόλαος Γεωργιάδης απολαμβάνει οποιασδήποτε ασυλίας.

Σύμφωνα με το άρθρο 7 της Κοινής Συμφωνίας ανάμεσα σε ΕΕ και τα μέλη αυτής της αποστολής, θα ωφελούνται από διευκολύνσεις, ασυλίες και προνόμια που αφορούν το διπλωματικό σώμα σύμφωνα με τη συνθήκη της Βιέννης το 1961» σημειώνεται στο κατηγορητήριο.

Εκθεση σωματικού ελέγχου

Κατά το κατηγορητήριο, ο Ν. Γεωργιάδης υπέστη σωματικό έλεγχο:

«30 Νοεμβρίου 2010 Κισινάου. Παρουσία του δικηγόρου Βίκτορ Παλούτσικα […] Ο σωματικός έλεγχος ξεκίνησε στις 2:40 μ.μ. και τελείωσε στις 2:47 μ.μ. Από τον κ. Γεωργιάδη ζητήθηκε να παραδοθούν αυτοβούλως όλα όσα υπήρχαν στις τσέπες των ρούχων του. Ετσι παρουσίασε το διαβατήριο πολίτη της Ελλάδας στο όνομα Νίκος Γεωργιάδης με αριθμό ΑΒ 3954517 και μια κάρτα διαπίστευσης κόκκινου χρώματος με αριθμό 01244/16/2 που εκδόθηκε στις 22 Απριλίου 2010 με λήξη 15-01-2011 με τα ακόλουθα αναγραφόμενα στο κάλυμμα της κάρτας: Υπουργείο Εξωτερικών υποθέσεων και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, Διπλωματικό Σώμα στο όνομα του Νικόλαου Γεωργιάδη UNDP, συμβουλευτική αποστολή για την κυβέρνηση της Μολδαβίας, θέση συμβούλου του υπουργείου Οικονομικών της Μολδαβίας υπογεγραμμένο από τον επικεφαλής του πρωτοκόλλου.

Αυτά τα ντοκουμέντα δεν κατασχέθηκαν αλλά επεστράφησαν στον κάτοχο και η διαδικασία δεν συνεχίστηκε.

Δηλώσεις και σχόλια που έκανε ο ελεγχθείς. Δεν έχω αντίρρηση να ελεγχθώ διότι πληροφορήθηκα ότι αυτή είναι η συνηθισμένη διαδικασία από την εισαγγελία».

Αναγνώριση από το θύμα του

Ο Ν. Γεωργιάδης όχι μόνο προσήχθη αλλά οδηγήθηκε σε σωφρονιστικό κατάστημα αρ. 13 της υπηρεσίας σωφρονιστικών καταστημάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης. Φέρεται επίσης να αναγνωρίζεται από το θύμα του στις 30 Νοεμβρίου 2010, ώρα 11.40, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Κισινάου.

Ο Λούνγκου Μιχαήλ (θύμα) δηλώνει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει διαπράξει το έγκλημα. «Υπάρχουν σοβαροί λόγοι για να υποθέσει κανείς ότι ο προηγηθείς θα προσπαθήσει να αποκρύψει την αλήθεια και θα προσπαθήσει να αποφύγει τις εισαγγελικές αρχές» σημειώνεται στο κατηγορητήριο και προστίθεται: «Στο συγκεκριμένο πρόσωπο εξηγήσαμε τα δικαιώματά του ως υπόπτου σύμφωνα με το άρθρο 64 του ΠΚ που περιλαμβάνει το δικαίωμα της σιωπής, να αποφύγει να αυτοενοχοποιηθεί, να δώσει πολύ σύντομες εξηγήσεις, να επωφεληθεί από την παρουσία ενός δικηγόρου και να κάνει δηλώσεις παρουσία του δικηγόρου».

Ελεύθερος λόγω ασυλίας

Ο Ν. Γεωργιάδης αφήνεται τελικά ελεύθερος όταν το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει την εισαγγελία ότι απολαμβάνει ασυλίας ως μέλος της αποστολής συμβούλων της ΕΕ προς την κυβέρνηση της Μολδαβίας.

«Δίνουμε εντολή απελευθέρωσης διότι είναι διπλωματικός αντιπρόσωπος ξένου κράτους και το έγκλημα που έγινε δεν μπορεί να υποπέσει στον έλεγχο του Ποινικού Δικαίου» αναγράφεται.

Τα αποδεικτικά DVD

Η αστυνομία της Μολδαβίας στο πλαίσιο της έρευνας εξασφάλισε και βιντεοσκοπημένο υλικό που καταδεικνύει τις σεξουαλικές συνευρέσεις του Ν. Γεωργιάδη με ανήλικα και νεαρά αγόρια. Το περιεχόμενο των DVD περιγράφηκε και μεταφέρθηκε αυτούσιο στο κατηγορητήριο που σχηματίστηκε κατά του πρώην συνεργάτη του Κυρ. Μητσοτάκη. Η ακριβής μετάφραση είναι η εξής:

Καταγραφή No 495 Διάρκεια: 743 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα

Στο ντοκουμέντο που καταγράφεται στις 25 Νοεμβρίου 2010, ο Ν. Γεωργιάδης βρίσκεται στην οικία του στο Κισινάου μαζί με τον Ντέμιντσεβ Βατισλάβ, ο οποίος –σύμφωνα με τη δικογραφία– είναι γεννημένος το 1993, δηλαδή τότε είναι 17 ετών. Σε αυτήν τη βραδινή καταγραφή που γίνεται υπό το φως της τηλεόρασης και μόνο, ο πρώην στενός συνεργάτης του Κυρ. Μητσοτάκη εμφανίζεται γυμνός στην κρεβατοκάμαρα μαζί με έναν νεαρό άντρα, ο οποίος είναι επίσης γυμνός. Από αυτά που ακούγονται –σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία– είχαν διαστροφικό σεξ. Υστερα από αυτό, ο Ν. Γεωργιάδης κλείνει το τηλέφωνο και πηγαίνει για ύπνο.

Καταγραφή No 499 Διάρκεια DVD: 55 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα

Παίζοντας τη βιντεοσκοπημένη συνάντηση του πολίτη Νίκου Γεωργιάδη, γεννημένου

στις 23/10/1964, του Canatuie Nicolae, γεννημένου το 1991 και του ανήλικου Demintev Veaceslav (Ντέμιντσεβ Βατισλάβ), γεννημένου το 1993, στις 29 Νοεμβρίου 2010, διαπιστώθηκε πως η συνάντηση έγινε βράδυ στο διαμέρισμα 21 στην οδό Πέτρου Μοβίλα στις 23/9 στο Κινισάου στη Μολδαβία. «Στην αρχή του βίντεο απεικονίζεται ο πολίτης Νίκος Γεωργιάδης ξαπλωμένος. 

Αργότερα, ο ανήλικος Canatuie Nicolae εμφανίζεται να έχει ξαπλώσει δίπλα στον Ν. Γεωργιάδη. Στη συνέχεια σηκώνεται και γδύνεται. Βγάζει τα εσώρουχά του, ντύνεται και αποχωρεί από το δωμάτιο. Επειτα από αυτό επιστρέφει στο δωμάτιο, ντυμένος, συζητά με τον Ν. Γεωργιάδη και βγαίνει έξω. Επειτα και ο Ν. Γεωργιάδης αποχωρεί από το δωμάτιο. Στο ίδιο DVD υπάρχουν και βραδινές λήψεις, οι οποίες αποτυπώνουν τον Νίκο Γεωργιάδη να βγάζει τα ρούχα του και να ξαπλώνει στο κρεβάτι με τα εσώρουχά του. 

Αργότερα, ο ανήλικος Ντέμιντσεβ Βατισλάβ εμφανίζεται στο κρεβάτι, δίπλα στον Νίκο Γεωργιάδη, να συζητά μαζί του ήσυχα. Τότε ο Γεωργιάδης με το αριστερό του χέρι χαϊδεύει λάγνα το σώμα του ανήλικου αγοριού, το γδύνει και βγάζει και ο ίδιος το εσώρουχό του. Επειτα ο Ν. Γεωργιάδης χαϊδεύει τον ανήλικο λάγνα διεγείροντας το πέος του με το αριστερό του χέρι. Μετά διεγείρει στοματικά το πέος του ανηλίκου. Ενώ συνεχίζει τις πράξεις αυτές, βάζει δάχτυλο στον πρωκτό του ενώ ο Ντέμιντσεβ ερεθίζει περισσότερο το πέος του. Μετά ο Γεωργιάδης ερεθίζει το πέος του ανηλίκου, όπως και ο ανήλικος το πέος του Γεωργιάδη, φιλώντας ο ένας τον άλλον. Συνεχίζουν μέχρι να εκσπερματώσουν. Μετά σκουπίζονται με πετσέτες και ξαπλώνουν γυμνοί στο κρεβάτι, παρακολουθώντας τηλεόραση. Επειτα την κλείνουν και πέφτουν για ύπνο».

Καταγραφή No 506 Διάρκεια: 548 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα

Ανάμεσα στις καταγραφές των μολδαβικών αρχών, στις 25-26 Νοεμβρίου 2010, η κάμερα εντόπισε γυμνό τον Ν. Γεωργιάδη μαζί με ένα ακόμη άτομο στο κρεβάτι, δίχως όμως περαιτέρω λεπτομέρειες.

Καταγραφή No 553 Διάρκεια: 65 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα

Σε άλλη βιντεοσκόπηση, που διεξάχθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2010, αρχικά, στο σπίτι του πρώην διπλωμάτη καταγράφονται οι Ν. Γεωργιάδης, Canatuie Nicolae (γεννηθείς το 1991) και ο –σύμφωνα με τη δικογραφία– ανήλικος Lungu Mihai, ο οποίος γεννήθηκε το 1993. Οι τρεις τους συζητούσαν κάτι, μετά έβλεπαν τηλεόραση και στη συνέχεια παρακολούθησαν κάτι στο λάπτοπ.

Στη συνέχεια, δύο άλλα άτομα εμφανίζονται στην κάμερα, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως οι Rachier Vladimir, γεννηθείς το 1991, και Istrati Gheorghii, γεννηθείς το 1982. Αργότερα, οι Γεωργιάδης και Canatuie εμφανίζονται γυμνοί μέχρι τη μέση και ο ανήλικος Lungu Mihail φορά ένα μπουρνούζι. Σύμφωνα με τη δικογραφία, είδαν τηλεόραση και στη συνέχεια κάτι στο λάπτοπ, καταλήγοντας πιθανώς στο κρεβάτι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter