Από έλλειψη οξυγόνου

35 παιδιά πέθαναν σε νοσοκομείο

Τραγωδία στην Ινδία: γονείς καταγγέλλουν ότι το νοσοκομείο δεν είχε πληρώσει για φιάλες οξυγόνου και τα παιδιά τους πέθαναν από ασφυξία

Οι γονείς τουλάχιστον 35 παιδιών που πέθαναν σε κρατικό νοσοκομείο στη βόρεια Ινδία τις τελευταίες τρεις ημέρες ισχυρίστηκαν ότι οι θάνατοι οφείλονταν στην έλλειψη επαρκούς παροχής οξυγόνου στον παιδικό θάλαμο.

Ο περιφερειακός δικαστής Rajiv Rautela δήλωσε ότι οι θάνατοι των παιδιών  οφείλονται σε φυσικές αιτίες. Αρνήθηκε ότι η ανεπαρκής παροχή οξυγόνου οδήγησε στο θάνατό τους.

 Οι γονείς δήλωσαν ότι η παροχή οξυγόνου στον θάλαμο σταμάτησε το βράδυ της Πέμπτης και ότι δόθηκαν στις οικογένειες των ασθενών μάσκες για να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπνεύσουν.

Η κυβέρνηση του κρατιδίου διέταξε έρευνα.

Ο Prashant Trivedi, ανώτατος αξιωματούχος, αναγνώρισε ότι υπήρχε ένα πρόβλημα στον αγωγό που προμηθεύει οξυγόνο.

"Αλλά η κατάσταση αντιμετωπίστηκε μέσω φιαλών οξυγόνου", δήλωσε ο Τριβέντι. "Η νοσοκομειακή διοίκηση έχει αρκετές φιάλες στο απόθεμά της. Έτσι, η αναφορά για το θάνατο των παιδιών λόγω του προβλήματος του οξυγόνου είναι ψευδής".

 Οι γονείς δήλωσαν ότι η εταιρεία που προμηθεύει οξυγόνο στο νοσοκομείο είχε απειλήσει νωρίτερα να σταματήσει τη διανομή οξυγόνου, εκτός αν η κυβέρνηση πληρώσει τα μακροχρόνια χρέη της.

Ο δικαστής Rautela δήλωσε ότι το νοσοκομείο χρωστά 6,8 εκατομμύρια ρουπίες ($ 106,000) στην εταιρεία, αλλά πρόσθεσε ότι είχε επαρκή αριθμό φιαλών οξυγόνου

Η Parmatma Gautam, της οποίας ο ενός μηνός γιός της, Roshan, πέθανε όταν σταμάτησε η παροχή οξυγόνου, δήλωσε ότι οι νοσοκομειακές αρχές και η περιφερειακή διοίκηση προσπαθούν να καλύψουν την αποτυχία τους να πληρώσουν τους λογαριασμούς εγκαίρως.

"Είδαμε το μωρό μας να αγωνίζεται να αναπνεύσει και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα",  είπε η Gautam, καθώς τα δάκρυα κυλούσαν. Η οικογένεια είχε μεταφέρει το νεογέννητο στο νοσοκομείο από τη γειτονική περιφέρεια Siddharthnagar στις 9 Αυγούστου επειδή είχε υψηλό πυρετό. «Τώρα θα επιστρέψουμε με το σώμα του», είπε η Gautam.

 Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας έστειλε μια ομάδα ειδικών στο νοσοκομείο  για να επαληθεύσει τι προκάλεσε τους θανάτους στη μονάδα.

Πηγή: BBC

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.