36 χρόνια φυλακή επειδή είχε κλέψει 50 δολάρια! (Photο)

36 χρόνια φυλακή επειδή είχε κλέψει 50 δολάρια! (Photο)

Μια τραγική περίπτωση κακοδικίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας με αφορμή την αποφυλάκιση του Αφροαμερικανού Άλβιν Κέναρντ, στον οποίο είχε επιβληθεί ποινή εξαιρετικά δυσανάλογη ως προς το αδίκημα που είχε διαπράξει.

Το 1983, όταν ο Άλβιν Κέναρντ από την Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ήταν μόλις 22 ετών, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή για ληστεία πρώτου βαθμού. Είχε κλέψει το ποσό των 50,75 δολαρίων από ένα φούρνο.

Η ιδιαίτερα δυσανάλογη ως προς το αδίκημα ποινή τού επιβλήθηκε βάσει της παλιάς νομοθεσίας για τις κακουργηματικές πράξεις της πολιτείας της Αλαμπάμα, γνωστή και ως «νόμος των τριών αδικημάτων». Ο Κέναρντ είχε καταδικαστεί το 1979 σε τρία χρόνια αστυνομικής επιτήρησης για τρεις υποθέσεις ληστείας δευτέρου βαθμού.

Σήμερα, 36 χρόνια μετά τη φυλάκισή του, δικαστής διέταξε την απελευθέρωσή του 58χρονου πια Κέναρντ από το σωφρονιστικό ίδρυμα Ντόναλτσον στην πόλη Μπέσεμερ της πολιτείας Αλαμπάμα.

«Όλοι μας ξεσπάσαμε σε κλάματα», δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο WBRC, η ανιψιά του, Πατρίσια Τζόουνς, αναφερόμενη στην οικογένεια και τους φίλους που βρίσκονταν στην αίθουσα του δικαστηρίου, όταν ο δικαστής Ντέιβιντ Κάρπεντερ ανακοίνωσε τη νέα καταδικαστική απόφαση που εξισώνει την ποινή του Κέναρντ με τα χρόνια που έχει ήδη εκτίσει στη φυλακή.

Ο Κέναρντ δεν είναι ο μόνος που βίωσε στο πετσί του το ανάλγητο πρόσωπο της δικαιοσύνης. Η συνήγορός του, Κάρλα Κράουντερ, τόνισε στους δημοσιογράφους ότι υπάρχουν «εκατοντάδες» περιπτώσεις καταδικασθέντων οι οποίοι παραμένουν στη φυλακή επειδή δεν έχουν συνηγόρους. «Είναι εξαιρετικά άδικο για τους εκατοντάδες ανθρώπους στην Αλαμπάμα που βρίσκονται σε ισόβια χωρίς αναστολή για εγκλήματα που δεν έχουν να κάνουν με βία και ανθρωποκτονία», εξήγησε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter