39ος ΑΜΑ: Λίγες ακόμη διαθέσιμες συμμετοχές μέχρι την 1η Οκτωβρίου

39ος ΑΜΑ: Λίγες ακόμη διαθέσιμες συμμετοχές μέχρι την 1η Οκτωβρίου

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του σπουδαιότερου δρομικού γεγονότος στην Ελλάδα και ενός από τα σημαντικότερα σε διεθνές επίπεδο – του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας – στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2022. 

Η κορυφαία διοργάνωση, που όπως κάθε χρόνο φέρει την υπογραφή του ΣΕΓΑΣ, είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βαλκανιονίκη και αγωνιστή υπέρ της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Συνδιοργανωτές του φετινού, 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου είναι η Περιφέρεια Αττικής, οι Δήμοι Αθηναίων και Μαραθώνα και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώ  Μεγάλος Χορηγός είναι η ΟΠΑΠ ΑΕ.

Οι διαδρομές που θα αποτελέσουν τον κορμό των φετινών δρομικών εκδηλώσεων είναι:

  • η κλασική του Μαραθωνίου των 42.195 μ.,
  • 10 χλμ ΟΠΑΠ, στην οποία προστίθεται φέτος μία επιπλέον αποκλειστικά για φοιτητές επίσης 10 χλμ με την επωνυμία “Νυχτερινός Αγώνας 10χλμ Πανεπιστημίων – ΟΠΑΠ.” Στον αγώνα αυτόν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι φοιτητές Πανεπιστημίων από όλον τον κόσμο και τους παρέχονται ειδικά προνόμια.
  • Επίσης τον κορμό των διαδρομών του φετινού αγωνιστικού διημέρου συμπληρώνουν ο αγώνας των 5 χλμ STOIXIMAN,
  • ενώ επιστρέφει και ο παιδικός αγώνας των 1.200 μ. που είχε ανασταλεί λόγω της πανδημίας, για παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2011, 2012 και 2013.
  • Όπως κάθε χρόνο παράλληλα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου 2022.

Τα όρια συμμετοχής συγκριτικά με τη διοργάνωση του 2021 έχουν αυξηθεί περίπου κατά 40%. Πιο συγκεκριμένα θα αγωνιστούν συνολικά 43.000 δρομείς εκ των οποίων 15.000 στον Μαραθώνιο, 15.000 στα 5 χλμ , 9.000 στα 10χλμ και 3.000 στον αγώνα για φοιτητές, και επιπλέον 1.000 παιδιά στη διαδρομή των 1.200 μ.,ώστε να είναι δυνατή η τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και να διασφαλιστεί η υγεία όλων όσων εμπλέκονται στη διοργάνωση, είτε πρόκειται για δρομείς, είτε για εργαζομένους.

Στο πλαίσιο τήρησης του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου Διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου εκτός Σταδίου του ΣΕΓΑΣ που είναι εγκεκριμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δικαίωμα εγγραφής και συμμετοχής στη διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας 2022 έχουν οι δρομείς που θα επιδείξουν πιστοποιητικού εμβολιασμού ή ανάρρωσης COVID-19 σε ποσοστό 95%, ενώ σε ποσοστό 5% θα γίνει δεκτή η συμμετοχή με επίδειξη αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου COVID-19 (PCR test 72 ωρών ή Rapid test 48 ωρών).

Η γιορτή στην Αθήνα με αφορμή τον 39ο Μαραθώνιο, τον Αυθεντικό θα ξεκινήσει με την τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, την παραμονή του μεγάλου αγώνα, Σάββατο 12 Νοεμβρίου, στον Τύμβο του Μαραθώνα.

Παρούσα θα είναι και φέτος η ΟΠΑΠ – Marathon Εxpo, η σημαντικότερη διεθνής έκθεση του κλάδου του αθλητισμού, του fitness και του αθλητικού τουρισμού  με 160 εκθέτες από τις 9 έως τις 12 Νοεμβρίου 2022 στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου (πρώην Tae Kwon Do), όπου θα λειτουργήσει και το Κέντρο Εγγραφών και παραλαβής υλικού της διοργάνωσης, με ελεύθερη είσοδο.

Όλοι οι δρομείς που θα τερματίσουν σε όλους τους αγώνες του διημέρου θα παραλάβουν το συλλεκτικό μετάλλιο της σειράς που έχει καθιερώσει ο ΣΕΓΑΣ με υπογραφές διακεκριμένων Ελλήνων εικαστικών. Το φετινό μετάλλιο, το τρίτο της σειράς, έχει σχεδιάσει αφιλοκερδώς ο ζωγράφος Γιάννης Ψυχοπαίδης, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους Αλέκο Φασιανό και Κώστα Βαρώτσο που φιλοτέχνησαν τα δύο προηγούμενα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται φέτος στον οικολογικό χαρακτήρα του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας και στο πλαίσιο αυτό ο ΣΕΓΑΣ ξεκίνησε μια νέα συνεργασία με την Polygreen, την ελληνική εταιρία η οποία πρωτοπορεί παρέχοντας ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις κυκλικής οικονομίας, διαχείρισης και ανακύκλωσης αποβλήτων. Η συνεργασία των δύο φορέων προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι η Polygreen θα αναλάβει την ανακύκλωση των αποβλήτων από την ιστορική αφετηρία του Μαραθωνίου, από το Παναθηναϊκό Στάδιο και από τους χώρους της έκθεσης του κλειστού γυμναστηρίου Παλαιού Φαλήρου (TaeKwonDo), ενώ θα κατασκευάσει και 50.000 τσάντες για τους δρομείς από 100% ανακυκλωμένο υλικό, με πιστοποίηση από το Γενικό Χημείο του Κράτους, και φιλικό προς το περιβάλλον καθώς ανακυκλώνεται ξανά μετά την χρήση του.

Οι εγγραφές για τη διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας 2022 θα ολοκληρωθούν την 1η Οκτωβρίου και πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης.

Οι διαθέσιμες θέσεις είναι ελάχιστες και όσοι δρομείς ενδιαφέρονται και καλύπτουν τις προϋποθέσεις που επιβάλλονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα πρέπει να σπεύσουν. Οι εγγραφές για τον παιδικό αγώνα θα ξεκινήσουν εντός του Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας

Πηγή: runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter