4 λόγοι που η σοκολάτα είναι ευεργετική για τους δρομείς

4 λόγοι που η σοκολάτα είναι ευεργετική για τους δρομείς

Θέλετε να βρείτε μια λιχουδιά που να μην νιώθετε ενοχές όταν την τρώτε αλλά μάλιστα, να ισχύει το ακριβώς αντίθετο και να λειτουργεί ενισχυτικά στην προπόνησή σας; Κι όμως, υπάρχει μια τέτοια: η σοκολάτα.

«Η σοκολάτα έχει δύο ιδιότητες που την καθιστούν καλή για την προπόνηση: τους υδατάνθρακες και τα αντιοξειδωτικά», λέει η προπονήτρια Νάταλι Ρίζο. Γενικότερα, οποιοσδήποτε τύπος σοκολάτας, λευκής, γάλακτος ή μαύρης έχει μια καλή ποσότητα υδατανθράκων, λόγω της περιεκτικότητάς της σε ζάχαρη.

Και όσο πιο σκούρα είναι η σοκολάτα, τόσο καλύτερη επιλογή, αφού περιέχει λιγότερα γραμμάρια ζάχαρης. Επιπλέον, η μαύρη σοκολάτα έχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από τη σοκολάτα γάλακτος.

Διαβάστε παρακάτω τους τρόπους που η σοκολάτα μπορεί να ενισχύσει την προπόνηση σας:

Αυξάνεται η αεροβική σας ικανότητα

Πολλές έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί να βοηθήσει στο να χρησιμοποιείτε πιο αποτελεσματικά το οξυγόνο. Ο λόγος είναι πως, σύμφωνα με διάφορους ερευνητές, η επικικατίνη, μια ουσία που βρίσκεται στο κακάο, μπορεί να βοηθήσει τα τα κύτταρά σας να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά.

Ξεθολώνει το μυαλό σας

Υπάρχει ένας λόγος που το να τρώτε σοκολάτα σας κάνει να νιώθετε εκπληκτικά: το κακάο περιέχει σεροτονίνη, που ρυθμίζει τη διάθεση. Όσο πιο σκούρα είναι η σοκολάτα, τόσο περισσότερο ευεργετική είναι στον συγκεκριμένο τομέα, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της Ισπανίας. Συγκεκριμένα, μια πρόσφατη μελέτη από εκεί διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν συχνά μαύρη σοκολάτα είχαν 70% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν συμπτώματα κατάθλιψης σε σχέση με τους υπόλοιπους. «Το να τρώτε μαύρη σοκολάτας πριν την προπόνηση θα σας δημιουργήσει θετική και ανατροφοδοτούμενη συμπεριφορά. Σε τέτοιο βαθμό που από ένα σημείο και μετά δεν θα μπορείτε να διαπιστώσετε αν ο ενθουσιασμός προέρχεται από τη σοκολάτα ή την προπόνηση», λέει ο επαγγελματίας προπονητής Ράιαν Τζόνσον.

Τρέχετε πιο μακρινές αποστάσεις

Η καφεΐνη που βρίσκεται στη μαύρη σοκολάτα μπορεί να σας επιτρέψει να τρέχετε περισσότερο. Άλλωστε, μια σχετική μελέτη διαπίστωσε ότι η κατάποση της καφεΐνης ενισχύει τόσο τη δύναμη όσο και την αντοχή. Επιπλέον, η κατανάλωση καφεΐνης με υδατάνθρακες – ένας συνδυασμός που υπάρχει στη σοκολάτα – μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της αποκατάστασης μυών μετά από μια σκληρή προπόνηση.

Μειώνονται οι φλεγμονές

Τα αντιοξειδωτικά της σοκολάτας, γνωστά ως φλαβονοειδή, βοηθούν στη μείωση των φλεγμονών. Ενώ η μαύρη σοκολάτα έχει περισσότερα φλαβονοειδή από τη σοκολάτα γάλακτος και οι δύο περιέχουν τις επιθυμητές ενώσεις. Δεδομένου ότι η συνεχής προπόνηση προκαλεί οξεία φλεγμονή στους μύες και τις αρθρώσεις, η κατανάλωση σοκολάτας πριν ή μετά από μια προπόνηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και του ελαφρού πόνου που σχετίζεται με αυτό.

Πηγή: Runnfun

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter