4 σωματοφύλακες αποκαλύπτουν τον εφιάλτη: Ο Μητσοτάκης λέει αλήθεια – Στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το ΗΟΤ DOC, το Docville και τα «Αιρετικά» Νο 9

4 σωματοφύλακες αποκαλύπτουν τον εφιάλτη: Ο Μητσοτάκης λέει αλήθεια – Στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το ΗΟΤ DOC, το Docville και τα «Αιρετικά» Νο 9

Τέσσερις σωματοφύλακες του Μητσοτάκη αποκαλύπτουν τους εφιαλτικούς σχεδιασμούς του. Γιάννης Στουρνάρας: «Ιδιωτική ασφάλιση τώρα», Μιράντα Ξαφά: «Να κοπούν οι συντάξεις», Γιάννης Βρούτσης: «Τέρμα οι 120 δόσεις», Μπάμπης Παπαδημητρίου: «Να γκρεμιστούν τα δημόσια νοσοκομεία».

-Γιατί έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ και πώς θα ανακάμψει. Γράφουν: Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νίκος Φίλης, Τάσος Πετρόπουλος, Κώστας Δουζίνας, Αντώνης Μπαλωμενάκης, Γιάννης Μπαλάφας, Νατάσα Γκαρά, Χάρης Τζαμακλής.

-Νέα Δημοκρατία: Ράβουν υπουργικά κοστούμια και ταγέρ πριν από τις κάλπες.

-Ασφαλιστικό: Η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου ακυρώνει τις 120 δόσεις.

-ΚΙΝΑΛ: Στις συμπληγάδες του διπολισμού και των… συντρόφων.

-Ποσοστό ρεκόρ για τα εκτός Ευρωβουλής κόμματα. Με 21%, τα λοιπά βγάζουν κυβέρνηση.

-Κυριάκος Βελόπουλος: Ο χρήσιμος «ψεκασμένος» του συστήματος.

-Ευρωπαϊκή Ένωση: Το οικοδόμημα άντεξε στην επέλαση της ακροδεξιάς.

-Βρετανία: Ο Κόρμπιν και οι Εργατικοί σε σταυροδρόμι μετά το χλωμό 13,7%.

To HOT DOC

Η ζωή και το έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, στο HOTDOC που κυκλοφορεί  με το Documento

Φέτος συμπληρώνονται πεντακόσια χρόνια από τον θάνατο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, της μεγαλύτερης ιδιοφυΐας της Αναγέννησης.

Όλες οι πτυχές της ζωής και του έργου του μεγάλου καλλιτέχνη, ανατόμου, αρχιτέκτονα, μηχανικού και εφευρέτη που κατάφερε να αποδεσμευτεί από τους περιορισμούς του περιβάλλοντός του και να αποτελέσει την απόλυτη ενσάρκωση του homo universalis, στο Hot Doc που κυκλοφορεί  με το Documento.

To Docville

Όσο ζαρώνεις τόσο μας πωρώνεις! Το Docville υποκλίνεται στον Iggy – Την Κυριακή με το Documento

-Ο Iggy Pop επιστρέφει στη χώρα μας και ο Γιάννης Πούλλος γράφει τι πρέπει να περιμένουμε από την επικείμενη εμφάνιση του στην Πλατεία Νερού, στο πλαίσιο του Release Athens 2019.

-Το φετινό Φεστιβάλ Καννών μέσα από τον φακό ενός Έλληνα φωτορεπόρτερ. Ο Πέτρος Γιαννακούρης κατέγραψε με τη δική του ιδιαίτερη ματιά μοναδικές στιγμές από το κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Καννών. Στο ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.

-Η νέα περιπέτεια του Γκοτζίλα με τίτλο «Γκοτζίλα ΙΙ: Ο Βασιλιάς των Τεράτων» κυκλοφορεί αυτές τις μέρες στις αίθουσες και ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης με τον Παναγιώτη Φρούντζο κάνουν μια αναδρομή στην ιστορία του διάσημου κινηματογραφικού τέρατος που επηρέασε ανεξίτηλα την ποπ κουλτούρα.

-Οι κεντρικές εκδηλώσεις του Athens Pride πραγματοποιούνται το Σάββατο 8 Ιουνίου στην πλατεία Συντάγματος και στο ρεπορτάζ της Ηλέκτρας Ζαργάνη υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης.

-Ξεκινάει το 11ο Ελληνο-Ιβηρο-αμερικανικό Φεστιβάλ «Λογοτεχνία εν Αθήναις» και στο ρεπορτάζ της Έμυς Ντούρου υπάρχουν όλα τα σημαντικά events της εκδήλωσης που δεν πρέπει να χάσετε.

-Οι συντελεστές της παράστασης «Η Γιαννούλα η Κουλουρού»- της γυναίκας που διαπομπεύτηκε στο καρναβάλι της Πάτρας – που ανεβαίνει στη σκηνή του Πειραιώς 260, μιλούν στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για τη σπαραχτική ιστορία της.

-«What is Eros?» είναι ο τίτλος της κεντρικής έκθεσης του Thessaloniki Queer Arts Festival που πραγματοποιείται στο Πειραματικό Κέντρο Τεχνών MOMus και στο ρεπορτάζ της Μαρίνας Αγγελάκη παρουσιάζονται τα βασικότερα χαρακτηριστικά της εν λόγω εκδήλωσης.

-Η έκθεση του Ηλία Πούλου με θέμα τους τοξικοεξαρτημένους κατά τις δεκαετίες 1920-1940 παρουσιάζεται ως εικαστική εγκατάσταση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Στο ρεπορτάζ η Εμυ Ντούρου.

-Στη στήλη New Entries που επιμελείται η Αφροδίτη Ερμίδη ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Λευτέρης Λαγγούσης μιλάει για τη σχέση του με τη μουσική και την πρώτη του δισκογραφική δουλειά.\

Τα «Αιρετικά»

Τα «Αιρετικά» Νο9: 10+3 (Απ)όψεις για τους τελευταίους αιώνες της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας- με το Documento (Video)

Ο 9ος τόμος των «Αιρετικών» καταπιάνεται με θέματα που αφορούν τους τελευταίους αιώνες του Βυζαντίου, διερευνώντας την αναπόδραστη πορεία του προς τη μετάλλαξή του σε άλλο κρατικό μόρφωμα.

∙ Αναλυτική καταγραφή των γεγονότων της πρώτης άλωσης και της λεηλασίας της Κωνσταντινούπολης από τους σταυροφόρους.

∙ Ποιοι λόγοι επέτρεψαν σε μια χούφτα ιππότες να καταλάβουν τις πόλεις της Ελλάδας;

∙Ποιοι παράγοντες συντέλεσαν ώστε ο Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγος να επανακτήσει την Κωνσταντινούπολη;

∙Ποια χαρακτηριστικά πήρε το κίνημα των ζηλωτών στη Θεσσαλονίκη του 14ου αιώνα;

∙Ρεπορταζιακή παρουσίαση των τελευταίων ημερών της πολιορκίας και της Άλωσης της Πόλης από τους Οθωμανούς.

∙Η Άλωση όπως παρουσιάζεται από την πλευρά των Οθωμανών χρονογράφων.

∙ Η Άλωση στα σχολικά εγχειρίδια της Τουρκικής Δημοκρατίας.

∙ Μήπως τελικά η Άλωση βοήθησε στην επιβίωση της αυτοκρατορίας και η Τουρκοκρατία είναι απλώς εθνικός μύθος;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter