40ός Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας: Ακάθεκτοι οι κενυάτες δρομείς

40ός Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας: Ακάθεκτοι οι κενυάτες δρομείς

Οι Κενυάτες Κιπτόο, Κιλίμο και Κιτσάνα έχουν πάρει ένα μικρό προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων στον 40ό Αυθεντικό Μαραθώνιο δρόμο της Αθήνας.

Οι τρεις τους πέρασαν τα 25χλμ σε 1:18.23, ακολουθούμενοι από τους Τσέρουγιοτ και Μουχιτίρα (1:18.26), ενώ περίπου ένα λεπτό παραπίσω είναι ο Ρούγκουτ.

Στο 30ο χλμ βρίσκονται οι τρεις Κενυάτες Μαραθωνοδρόμοι έφτασαν επίσης πρώτοι στο 30ό χιλιόμετρο, στο Σταυρό στην Αγία Παρασκευή. Περνώντας μπροστά από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όπου τους υποδέχθηκαν με μουσική, οι τρεις πρώτοι είχαν διαφορά μόλις 10 δευτερόλεπτα από τον τέταρτο.

Ακολουθούν οι Παναγιώτης Καραΐσκος, Χαράλαμπος Πιτσόλης, Γιώργος Μήνος και Κωνσταντίνος Σταμούλης, οι οποίοι πέρασαν σε 1:24.51.

Στις Γυναίκες προηγείται σταθερά η επίσης Κενυάτισσα Γέπτσιρτσιρ, με δεύτερη την Μαροκινή Σουκάινα Ατανάνε και τρίτη την Ελληνίδα πρωταθλήτρια Γκλόρια Πριβιλέτζιο.

Στις Γυναίκες, μετά τα 10 χιλιόμετρα οδηγούσε η Γιεπτσιρτσίρ με 35.58, ενώ πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια ήταν η Γκλόρια Πριβιλέτζιο.

Την ίδια ώρα, στο Καλλιμάρμαρο στάδιο γίνονταν οι απονομές στους νικητές των 5 χιλιομέτρων. Αξιοσημείωτη είναι η μαζικότητα σε αυτόν τον αγώνα, στοιχείο που δεικνύει ότι το δρομικό κίνημα στην Ελλάδα έχει πάρα πολλούς υποστηρικτές.

Στην απόσταση συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας δίνοντας μια μοναδική πινελιά στο πρωινό και την καθημερινότητα της Αθήνας με την ενέργειά τους και το γέλιο, τις αγκαλιές, τα συγχαρητήρια του ενός προς τον άλλον…

Μια αληθινή ωδή αφιερωμένη στη χαρά της ζωής και της συμμετοχής, στην οποία μετείχαν άνθρωποι σε αμαξίδια αλλά και κατοικίδια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter