416 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν σε πλοίο Κύπριου εφοπλιστή

416 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν σε πλοίο Κύπριου εφοπλιστή

416 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν στο πλοίο Kypros Bravery της κυπριακής εταιρείας Safe Bulkers Inc., ιδιοκτησίας του Κύπριου δισεκατομμυριούχου Πόλυς Χατζηιωάννου. Το πλοίο βρισκόταν στην Αδελαΐδα και η επιχείρηση σύλληψης των δραστών διενεργήθηκε από την Αυστραλιανή αστυνομία την Πέμπτη 31/3. 

Το φορτίο κατασχέθηκε και για την υπόθεση κατηγορήθηκαν και συνελήφθησαν τέσσερις πολίτες των Φιλιππινών, ηλικίας από 29 έως 44 ετών. Οι συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με την ισόβια κάθειρξη.

Η αυστραλιανή αστυνομία σε δηλώσεις της ανέφερε πως η αξία της κοκαΐνης στην αγορά ξεπερνούσε τα 250 εκατομμυρίων δολαρίων και πρόκειται για το «μεγαλύτερο φορτίο παράνομων ναρκωτικών που έχει κατασχεθεί στην Νότια Αυστραλία».

Επιχείρηση Lithgow

Η αυστραλιανή αστυνομία φαίνεται πως είχε από καιρό την πληροφορία για το φορτίο του πλοίου και στις 17/3 πραγματοποίησαν έρευνα στο πλοίο όταν είχε δέσει στο λιμάνι της Αδελαΐδας. Η επιχείρηση δεν ήταν καθόλου επιτυχής, όμως κάποιοι αστυνομικοί βρήκαν στοιχεία που συνηγορούσαν ότι «σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών» είχαν πεταχτεί στη θάλασσα τις προηγούμενες μέρες. 

Στη συνέχεια διοργανώθηκε μια νέα επιχείρηση που εκτεινόταν σε όλο το μήκος της νότιας αυστραλιανής ακτογραμμής. Έτσι στις 21 Μαρτίου έξω από την ακτή της Χερσονήσου Γιορκ το επίμαχο φορτίο εντοπίστηκε και κατασχέθηκε. Οι αρχές αργότερα προχώρησαν σε συλλήψεις. 

Η απάντηση της εταιρείας

Η Safe Bulkers σε ανακοίνωση που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της, σχολιάζει το γεγονός και αναφέρει πως λαμβάνει το θέμα σοβαρά και εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς την αυστραλιανή αστυνομία ενώ υπογραμμίζει πως η ίδια προσέφερε τη πλήρη συνεργασία της προς τις αρμόδιες αρχές. 

Ποιος είναι ο Πόλυς Χατζηιωάννου

Ο Πόλυς Χατζηιωάννου είναι αδερφός του Στέλιου Χατζηιωάννου, ιδιοκτήτη της αεροπορικής εταιρείας easyJet και γιος του εφοπλιστή Λουκά Χατζηιωάννου. Ο ίδιος στη λίστα Forbes κατατάσσεται θέση 2578 με περιουσία 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατέχει μερίδιο στην EasyJet, είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας μεταφορών Polyar Tankers και CEO της Safe Bulkers. O Πόλυς Χατζηιωάννου ζει στο Μονακό, αλλά διαθέτει πάνω από 50 ιδιοκτησίες σε όλο τον κόσμο, σε χώρες όπως η Σιγκαπούρη, η Ελλάδα και η Ινδία.

Φωτογραφία: Vesselfinder

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter