Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

4.901 πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους φέτος στη Μεσόγειο

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ανακοίνωσε σήμερα ότι 4.901 μετανάστες και πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους από τις αρχές του χρόνου διαπλέοντας τη Μεσόγειο για να φθάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές, συγκριτικά με 3.777 για το σύνολο του 2015.

«Το ποσοστό θνησιμότητας μέχρι στιγμής το 2016 ξεπερνά αυτό του 2015. Φέτος, έχασε τη ζωή του ένας μετανάστης για κάθε 73 μετανάστες που έφθασαν με ασφάλεια», ανέφερε ο ΔΟΜ σε ανακοίνωση. «Το 2015, το ποσοστό ήταν ένας θάνατος για κάθε 267 επιτυχημένα περάσματα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, οι περισσότεροι θάνατοι (4.403) καταγράφηκαν στο πέρασμα της κεντρικής Μεσογείου, που συνδέει τη Βόρεια Αφρική με την Ιταλία. Άλλοι 429 χάθηκαν στο πέρασμα της ανατολικής Μεσογείου, μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ενώ οι υπόλοιποι πνίγηκαν διασχίζοντας τη δυτική Μεσόγειο και τα περάσματα της δυτικής Αφρικής.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.