499 νεκροί από κατολισθήσεις – 600 οι αγνοούμενοι

499 νεκροί από κατολισθήσεις – 600 οι αγνοούμενοι

Γιγάντιες προσπάθειες για να ανασυρθούν οι σοροί ώστε να αποφευχθεί η μόλυνση των νερών και η επανεμφάνιση της χολέρας

Οι ομάδες διάσωσης ανέσυραν 499 σορούς από τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η φονική κατολίσθηση που έπληξε την περασμένη εβδομάδα το Φριτάουν, την πρωτεύουσα της Σιέρας Λεόνε, είπε ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της πόλης.

Οι αρχές έχουν προχωρήσει ήδη στην ταφή 461 σορών στο νεκροταφείο Ουότερλου, κοντά στην περιοχή όπου έγιναν οι μαζικές ταφές των θυμάτων του ιού Έμπολα, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο 4.000 ανθρώπων το διάστημα 2014- 2016.

Άλλα 38 πτώματα εντοπίστηκαν σήμερα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής ιατροδικαστής Σένεχ Ντουμπούγια, με αποτέλεσμα ο επίσημος απολογισμός των νεκρών να ανέρχεται πλέον στους 499.

Την Παρασκευή ο Ερυθρός Σταυρός έκανε γνωστό ότι πάνω από 600 άνθρωποι αγνοούνται.

Τα μέλη των υπηρεσιών διάσωσης συνέχισαν και σήμερα τις απεγνωσμένες προσπάθειες για τον εντοπισμό αγνοουμένων, αν και οι πιθανότητες να βρουν επιζώντες κάτω από τους τεράστιους όγκους λάσπης έχουν εκμηδενιστεί.

Στόχος των αρχών είναι η ανάσυρση των νεκρών κάτω από τα χαλάσματα προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μόλυνσης του νερού και εξάπλωσης ασθενειών.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξεσπάσει επιδημία χολέρας» τόνισε ο Σάμιουελ Τουράι, αξιωματούχος στο υπουργείο υγείας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter