5ο Διεθνές Συνέδριο Καρδιολογίας & Καρδιοχειρουργικής Παίδων και Ενηλίκων Συγγενών Καρδιοπαθειών

5ο Διεθνές Συνέδριο Καρδιολογίας & Καρδιοχειρουργικής Παίδων  και Ενηλίκων Συγγενών Καρδιοπαθειών

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη το 5ο Διεθνές Συνέδριο Καρδιολογίας & Καρδιοχειρουργικής Παίδων & Ενηλίκων Συγγενών Καρδιοπαθειών που διοργάνωσε η «Κλινική Παιδοκαρδιολογίας & Συγγενών Καρδιοπάθειών Ενηλίκων» σε συνεργασία με την «Καρδιοχειρουργική Κλινική Παίδων και Ενηλίκων Συγγενών Καρδιοπαθειών» του ΜΗΤΕΡΑ, το Σάββατο 10 & την Κυριακή 11 Απριλίου 2021.

Φέτος, στην κρίσιμη και δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας του Covid-19, η διεξαγωγή του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά σε απευθείας μετάδοση, την οποία παρακολούθησε πλήθος επιστημόνων  που είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει διαδραστικά στις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις των εκλεκτών και καταξιωμένων προσκεκλημένων ομιλητών.

Στο Συνέδριο συνολικά συμμετείχαν 64 διακεκριμένοι Έλληνες και διεθνούς φήμης επιστήμονες, οι οποίοι ανέλυσαν τις νέες τεχνικές εμβρυϊκής απεικόνισης και εμβρυϊκών επεμβάσεων καρδιάς, την αντιμετώπιση της εγκύου με καρδιοπάθεια, καθώς και τις πρωτοποριακές νέες χειρουργικές και διακαθετηριακές τεχνικές.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν ακόμη οι νέες τεχνικές εξωσωματικής υποβοήθησης της κυκλοφορίας (ECMO), η νέα μέθοδος σύγκλεισης μεσοκολπικών ελλειμάτων φλεβώδους πόρου με καθετηριασμό, όπως και η αντικατάσταση πνευμονικής βαλβίδας διακαθετηριακά, ακόμα και σε περιπτώσεις παρελθούσας ενδοκαρδίτιδας.

Οι Διευθυντές των Κλινικών Παιδοκαρδιολογίας και Καρδιοχειρουργικής Συγγενών Καρδιοπαθειών Παιδιών και  Ενηλίκων του ΜΗΤΕΡΑ, Δρ. Αφροδίτη Τζίφα και  Δρ. Φώτιος Μητρόπουλος, σχολίασαν: «Το υψηλό επίπεδο του συνεδρίου αποτυπώνει τη σταθερή δέσμευση του ΜΗΤΕΡΑ να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επιστημονικών εξελίξεων στο τομέα των συγγενών καρδιοπαθειών, σε παγκόσμιο επίπεδο. Η γνώση και η εμπειρία που αποκομίζουμε και εφαρμόζουμε διαρκώς στην αντιμετώπιση των παθήσεων της καρδιάς αντικατοπτρίζεται στα άριστα μακροχρόνια αποτελέσματα των ασθενών μας.»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter