5 διατροφικές συμβουλές για να παραμείνετε fit μετά τις γιορτές

5 διατροφικές συμβουλές για να παραμείνετε fit μετά τις γιορτές

Οι γιορτές πέρασαν και όλοι μας λίγο πολύ ξεφύγαμε από τις συνηθισμένη διατροφή. Άλλοι σε γλυκά, άλλοι σε αλμυρά και οι περισσότεροι σε αλκοόλ.. είναι καιρός λοιπόν να ξαναβρούμε τις ισορροπίες μας και να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας με 5 απλά βήματα:

1. Διώξε από το σπίτι ότι γλυκά ή αλμυρά σνακ έχουν μείνει από τις γιορτές, εάν τα έχεις θα το καταναλώσεις χωρίς να το θέλεις πραγματικά.

2. Βάλε σε ορατό σημείο ένα μπολ με φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Εάν τα βλέπεις συχνά σίγουρα θα τα καταναλώσεις!

3. Ρύθμισε τα γεύματα σου. Με τις αργίες και τα οικογενειακά τραπέζια σίγουρα το πρόγραμμα της διατροφής σου έχει αποδιοργανωθεί. Γι’ αυτό πρέπει να ρυθμίσεις τη γλυκόζη στον οργανισμό σου για να μην πεινάς συνεχώς. Πρέπει να κάνεις γεύματα συνήθως κάθε 3 με 4 ώρες

4. Πιες νερό!! Φρόντισε να ενυδατώνεις σωστά τον οργανισμό σου! Κατανάλωσε 2,5 με 3 λίτρα νερό ημερησίως είτε φιλτραρισμένο νερό βρύσης ή εμφιαλωμένο φυσικό μεταλλικό νερό. Μια ήπια αφυδάτωση μπορεί να μειώσει το μεταβολισμό μας έως και 3% .

5. Οργανώσου! Προγραμμάτισε τα γεύματα σου και κάνε τα ψώνια σου μια μέρα μέσα στην εβδομάδα. Εάν έχεις τα πάντα στο ψυγείο σου όταν έρθει η ώρα για το γεύμα σου δε θα μπεις στον πειρασμό να παραγγείλεις ντελίβερι τόσο εύκολα!

Κάνοντας αυτά τα 5 απλά βήματα έχεις μια πιο ισορροπημένη και υγιή καθημερινότητα! Μην κάνεις ακραίες δίαιτες αποτοξίνωσης με φρούτα και χυμούς γιατί δυστυχώς το μόνο που θα καταφέρεις είναι να έχεις μια παροδική απώλεια βάρους που θα είναι μυϊκή μάζα και νερό και όχι λίπος. Ακολουθώντας τη Μεσογειακή Διατροφή έχεις ένα ισορροπημένο καθημερινό διαιτολόγιο και εάν θέλεις ξεκινώντας τη νέα χρονιά να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου για καλύτερη υγεία και ευεξία και θέλεις να χάσεις βάρος εμπιστεύσου την υγεία σου σε έναν πτυχιούχο Διαιτολόγο- Διατροφολόγο.

Καλή Χρονιά λοιπόν με υγεία ψυχική και σωματική!

Αναστασία Καραντούνη Πτυχιούχος Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Με εξειδίκευση στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter