50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε εξηγήσεις από τον Χρυσοχοΐδη για το δεύτερο άτομο στο περιστατικό της Μιχαλακοπούλου

50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε εξηγήσεις από τον Χρυσοχοΐδη για το δεύτερο άτομο στο περιστατικό της Μιχαλακοπούλου

Ερώτηση κατέθεσαν 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενοι προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και με πρωτοβουλία του βουλευτή Πειραιά, Γιάννη Ραγκούση στην οποία ζητούν εξηγήσεις για το περιστατικό του ξυλοδαρμού πολίτη στη Μιχαλακοπούλου από αστυνομικό που είχε διατεθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη φρούρηση του ανιψιού του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν εξηγήσει αναφορικά με το δεύτερο άτομο στο περιστατικό της Μιχαλακοπούλου, όπου video κατέγραψε έναν αστυνομικό να χτυπά πολίτη και έναν άλλο ν’ απομακρύνει έναν περαστικό. 

Κατηγορούν την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι «καθημερινά μετατρέπουν το κράτος δικαίου σε ορμπανικού τύπου κράτος». 

Η ερώτηση αφορά, επίσης, τα αυξανόμενα τα κρούσματα έκνομης αστυνομικής βίας, καθώς και τις «αυξανόμενες και οι αναξιόπιστες, ψευδείς κυβερνητικές ανακοινώσεις για τη συγκάλυψη των υπευθύνων».

Αναλυτικά η ερώτηση:

Προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Αυξανόμενα τα κρούσματα έκνομης αστυνομικής βίας, αυξανόμενες και οι αναξιόπιστες, ψευδείς κυβερνητικές ανακοινώσεις για τη συγκάλυψη των υπευθύνων. Η Κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθημερινά μετατρέπουν το κράτος δικαίου σε ορμπανικού τύπου κράτος».

Καθημερινά αυξάνονται τόσο τα κρούσματα έκνομης αστυνομικής βίας και αυταρχισμού κατά πολιτών, όσο και οι γεμάτες ψέματα και μισές αλήθειες ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με μοναδικό σκοπό τη συγκάλυψη των υπαιτίων. Καθημερινά η ελληνική δημοκρατία διολισθαίνει σε μια ορμπανικού τύπου δημοκρατία.

Πιο πρόσφατο κρούσμα ήταν τα γεγονότα αστυνομικής αυθαιρεσίας στην πλατεία Κυψέλης, σε συνδυασμό με τις παντελώς αναξιόπιστες ανακοινώσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που ακολούθησαν.

Είχε προηγηθεί η κυβερνητική αντίδραση στην αποκάλυψη του περιστατικού με τον ξυλοδαρμό πολίτη στην οδό Μιχαλακοπούλου. Αντίδραση αποκαλυπτική για το πως αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τη λειτουργία της δημοκρατίας, καθώς και το καθήκον της για την αξιόπιστη πληροφόρηση του Κοινοβουλίου και των πολιτών.

Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, στις 6 Μαΐου 2020, σχετικά με τον απρόκλητο ξυλοδαρμό μοτοσικλετιστή, όπως αποτυπώνεται σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, η Κυβέρνηση αποπειράθηκε να απαντήσει χρησιμοποιώντας την απαράδεκτη τριπλή μέθοδο των ψευδών ισχυρισμών, της απόκρυψης πληροφοριών, καθώς και των συκοφαντικών υπονοούμενων κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως ακριβώς είχε συμβεί και με το προγενέστερο Δελτίο Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που με πρωτοφανές θράσος για τα κοινοβουλευτικά χρονικά προσπάθησε να ενοχοποιήσει ακόμη και την άσκηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Συγκεκριμένα, ενώ με την υποβολή της επίκαιρης ερώτησης, με τίτλο «Ξυλοδαρμός μοτοσικλετιστή από την ασφάλεια φυλασσόμενου προσώπου και προσπάθεια απόκρυψης των δεδομένων του περιστατικού από την Κυβέρνηση», ζητήθηκε από την Κυβέρνηση να δώσει τα πλήρη δεδομένα και στοιχεία για όσους πρωταγωνιστούν κατά πολιτών στο εν λόγω βίντεο -τουλάχιστον δύο- η Κυβέρνηση και με το δελτίο τύπου και εντός της Βουλής απάντησε ψευδόμενη πως «το περιστατικό αφορά σε συμπλοκή (ενός) αστυνομικού με δικυκλιστή». Επομένως, η Κυβέρνηση επιχείρησε δύο φορές να αποκρύψει οτιδήποτε σχετικό με το δεύτερο άτομο το οποίο χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία εμφανίζεται στο βίντεο να συμπράττει με τον αστυνομικό.

Χωρίς αμφιβολία, η Κυβέρνηση ψευδόμενη, επιχειρεί να αποκρύψει όχι μόνον τα στοιχεία του δεύτερου ατόμου, αλλά προφανώς και όποιον ή όποιους θα αναγκαστεί να αποκαλύψει ότι φρουρούνται από τα συγκεκριμένα άτομα.

Απέναντι σε αυτήν την πρωτοφανή, για την προκλητικότητά της, μεθόδευση της Κυβέρνησης, είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να αποκαλυφθεί αυτό που η Κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει. Κυρίως, όμως, για να στιγματιστεί με το χειρότερο τρόπο αυτή η επικίνδυνη για τη λειτουργία των θεσμών πολιτική συμπεριφορά της Κυβέρνησης που ψεύδεται, αποκρύπτει και συκοφαντεί για να συγκαλύψει έκνομες και παραβατικές συμπεριφορές.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Γιατί η Κυβέρνηση επιχείρησε τη συγκάλυψη σημαντικών στοιχείων και παραμέτρων της υπό διερεύνηση υπόθεσης;

Ποια η ταυτότητα και η ιδιότητα του δεύτερου προσώπου που εμφανίζεται στο βίντεο να συμπράττει με τον αστυνομικό; Είναι αστυνομικός και εάν ναι, πότε προσλήφθηκε στην ΕΛΑΣ; Είναι ιδιωτικός φρουρός και εάν ναι, σε ποια εταιρεία εργάζεται;

Ο αστυνομικός και το δεύτερο άτομο, ανήκουν στη φύλαξη κυβερνητικών στελεχών που εδρεύουν στο Μέγαρο Μαξίμου;

Κατά το περιστατικό συνόδευαν κυβερνητικό στέλεχος; Ποια είναι η ταυτότητα του φυλασσόμενου προσώπου;

Κατά το παρελθόν έχουν συνοδέψει κατά τη μετακίνησή τους κυβερνητικά στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου και εάν ναι, ποια;

Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η Κυβέρνηση σε βάρος όσων αστυνομικών με την έκνομη συμπεριφορά τους αμαυρώνουν την υπηρεσιακή και κοινωνική ευσυνειδησία της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter