50 χρόνια στη δημόσια διοίκηση

50 χρόνια στη δημόσια διοίκηση

Εχουν κλείσει ραντεβού για το βράδυ της 30ής Οκτωβρίου 2023 ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος. Στη μεγάλη αίθουσα του Παρνασσού θα τιμήσουν έναν ευπατρίδη της δημόσιας διοίκησης, τον Βασίλη Ανδρονόπουλο, τον άνθρωπο που έβλεπε τις κυβερνήσεις και τους υπουργούς να εναλλάσσονται και όλους –πρώην, νυν, επόμενους–, οποιουδήποτε πολιτικού χρώματος, να επιζητούν τις νομικές γνώσεις του, το επιστημονικό κύρος του και την «υπογραφή» του στην κατάρτιση νομοσχεδίων.

Ο Βασ. Ανδρονόπουλος έγραψε το «Στιγμιότυπα μιας 50ετίας στη δημόσια διοίκηση – Μια βιωματική παράθεση γεγονότων 1964-2009, 2015-2020» (εκδόσεις Πληθώρα). Για το υπό έκδοση βιβλίο του και κυρίως για τη σχέση μαζί του θα μιλήσουν οι τρεις πολιτικοί και ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης. Εχουν πολλά να πουν.

Είναι ο… δεξιόστροφος που έλεγε ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος· ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε το ΑΣΕΠ και κατάρτισε το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις το οποίο υιοθέτησε και προώθησε με επιμονή προς ψήφιση ο Αναστάσιος Πεπονής (νόμος Πεπονή)· ο γενικός διευθυντής και ο γενικός γραμματέας των υπ. Προεδρίας, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.λπ.· ο ειδικός γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Είναι ο νομικός που τον είπαν πρύτανη/πατριάρχη της δημόσιας διοίκησης, Τιπούκειτο, κινητή βιβλιοθήκη, κορυφαίο της δημοσιοϋπαλληλίας. Η Ακαδημία Αθηνών πιθανόν να έχει μπροστά της ένα δυνάμει μέλος της…

Π.Μπ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter