Είναι η πατριαρχία, ηλίθιε…

Είναι η πατριαρχία, ηλίθιε…

Άλλη μια γυναίκα βρέθηκε δολοφονημένη από τα χέρια του συντρόφου της. Άλλη μια οικογένεια θρηνεί το κορίτσι του επειδή ένα κακοποιητικό σκουπίδι βρέθηκε στο διάβα της. «Χάλασε η φάση» είπε. Το πλυντήριο έμενα μου χάλασε την περασμένη εβδομάδα και πήγα πήρα άλλο.
«Ήταν η κακιά στιγμή» είπε. Κακιά στιγμή είναι όταν έχεις βάψει τα νύχια σου και σου χαλάει το νύχι στα πρώτα δέκα λεπτά.
Κακιά στιγμή ήταν η μέρα που σε γνώρισε.

*** Η Γαρυφαλλιά είναι ένα ακόμη θύμα γυναικτοκτονίας. Πείτε το και εσείς να το χωνέψετε, πείτε το και στους διπλανούς σας να το μάθουν κι αυτοί αν δεν το ξέρουν. Πείτε το στους ηλικιωμένους γονείς σας και στους φίλους σας. Κυρίως όμως στα παιδιά σας, γι’ αυτά που θα έρθουν αργότερα και δεν ξέρουμε ποια είναι.

*** Και επειδή στη μικρή, σαθρή μας κοινωνία οι γονείς αγχώνονται μήπως ο γιος τους ο καραμπουζουκλής βγει γκέι όταν μεγαλώσει, ας ξεκινήσουν ν’ αγχώνονται καλύτερα μήπως βγει γυναικοκτόνος ή βιαστής.
Η πατριαρχία είναι εδώ. Στα παραμύθια, στα παιδικά τραγούδια, στις παλιές ελληνικές ταινίες, στα ανέκδοτα, στα κανάλια, στις εφημερίδες, στον ούγκανο της παρέας, στις αναρτήσεις του παιδικού σου φίλου στο facebook. Ζούμε μαζί της και ζουν και τα παιδιά μας. Κι αυτά πρέπει να τα προστατέψουμε και να τους δείξουμε τον δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον. Ας τα μάθουμε μόνο ν’ αγαπούν και να σέβονται.

*** Μάθαμε ότι ήταν και «αναρχοσυριζαίος» ο δολοφόνος. Και βγήκαν διάφορα πληρωμένα ή μη ντουγάνια στα social να πουν ότι «κοιτάξτε, είναι ΣΥΡΙΖΑ». Βρε ηλίθιοι, παίζει κανέναν ρόλο αν ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ; Αν ήταν Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός, αν ήταν ψηλός ή κοντός, αν φορούσε καπέλο ή όχι; Παίζει κανέναν ρόλο αν τσακώθηκαν πριν ή αν έκαναν σεξ; Παίζει κανέναν ρόλο αν ο λόγος του τσακωμού ήταν το gps ή όχι;
Είναι ΔΟ-ΛΟ-ΦΟ-ΝΟΣ. Χωρίς τίποτα άλλο δίπλα.
Αν πρέπει να βάλουμε κάτι δίπλα στη λέξη δολοφόνος είναι το ότι σύμφωνα με την αστυνομία ξυλοκόπησε τη Γαρυφαλλιά πριν την πετάξει από το γκρεμό και ότι αφού την πέταξε και ζούσε δεν τη βοήθησε. Καμία δικαιολογία. Καμία ανοχή.

*** Τα Νέα έγραψαν στην ιντερνετική σελίδα τους ότι «ο 30χρονος έκανε αυτό που έχει περάσει από το μυαλό πολλών ανδρών: την έσπρωξε από τα βράχια…». Μετά ζήτησαν δημόσια συγγνώμη, αλλά το κακό είχε γίνει.
Κι αναρωτιέμαι τι σκατά έχει στο κεφάλι του/της ο/η αρθρογράφος του θέματος; Φανταστείτε τι γίνεται στο κεφάλι του/της για να πιστεύει ότι το να ρίξει κάποιος τη σύντροφό του από τα βράχια και να σκοτωθεί είναι κάτι που σκέφτονται αρκετοί άντρες.
Φανταστείτε τι βιώματα έχει. Ελπίζω από τον Όμιλο να του/της είπαν να πάει να επισκεφθεί κάποιον ειδικό. Και οπωσδήποτε να προσέχει ο/η σύντροφός του/της. Αν έχει.

*** Η Λατινοπούλου κατάφερε και πάλι να γίνει τρεντ στο twitter. Το θέμα δεν είναι το τι γράφει αυτή. Τη μάθαμε πλέον. Το θέμα είναι ότι υπάρχει αρκετός κόσμος που την εκφράζει αυτός ο ιδεοληπτικός και διχαστικός λόγος.
Εδώ θα μου πεις, βέβαια, ότι έκαναν βουλευτή τον Μπογδάνο, τον Πλεύρη, τον Κυρανάκη και τον Μπάμπη. Όχι τον Παπαπαναγιώτου, αυτός έχει διοριστεί.

*** «Η κυβέρνηση φέτος δεν κάνει διακοπές» είπε στις 23 Ιουνίου ο Κυριάκος ο Αρχηγέτης ο Α’, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου και όλα τα υπουργάκια πάγωσαν αρχικά στις καρέκλες τους. Μετά είδαν ότι ξεκίνησε τα ΠΣΚ και έβγαλαν τα ημερολόγιά τους και κανόνισαν τις διακοπές τους. Τον Αύγουστο, με τα μπάνια του λαού, δεν θα είναι ούτε ένας εδώ. Μόνο εσύ και εγώ.

*** Στο Costa Navarino πήγε το ΣΚ που μας πέρασε ο Κυριάκος και καπάκι κόλλησε και μια περιοδεία σε Μεσσηνία και Αρκαδία να παίξει λίγο τον πρωθυπουργό. Ευκαιρία ήταν. Πόσα πλήρωσε δεν ξέρω, αλλά είμαι σίγουρος ότι θ’ άφησε γερό πουρμπουάρ. Αυτό λέει η λογική. Δεν είναι απ’ αυτούς που ζητούν αποζημίωση για 50 ελιές.

*** Ο Χαράλαμπος Γώγος είπε ότι δεν ήταν απόφαση της Επιτροπής το μίνι lockdown στη Μύκονο. Και ποιανού ήταν; Ο Άδωνις δεν λέει και ξαναλέει ότι η Επιτροπή αποφασίζει και η κυβέρνηση εκτελεί;
Σας το έχω ξαναπεί, έτσι κι αποφασίσουν να μιλήσουν οι λοιμωξιολόγοι για το τι λοβιτούρες έχουν γίνει εκεί μέσα θα γελάσει κάθε πικραμένος.

*** Και να έχεις και τον Θεοχάρη να σου λέει ότι δεν έχει γίνει καμία ακύρωση στη Μύκονο. Κι αυτοί που βγαίνουν στα κανάλια και λένε «φεύγουμε», τι είναι; Ηθοποιοί;

*** Πόσους πελάτες θα στείλει φέτος η Κεραμέως στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια μάθαμε;

Η ΝΤΑΜΑ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter