«58 καρφιά στα Τέμπη»: Συμβολικό έργο στη μνήμη των θυμάτων 500 μέτρα από το σημείο της τραγωδίας (Photos)

«58 καρφιά στα Τέμπη»: Συμβολικό έργο στη μνήμη των θυμάτων 500 μέτρα από το σημείο της τραγωδίας (Photos)
Φωτογραφία: Faceook.com/georgiatetou

Έργο αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, μόλις 500 μέτρα από το σημείο που γράφτηκε ο τραγικός επίλογος για τους 58 επιβάτες, φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης Γιώργος Κόφτης. Υπενθυμίζεται πως σήμερα, Δευτέρα, η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας άσκησε ποινική δίωξη εις βάρος 15 στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ για το έγκλημα στα Τέμπη.

Διαβάστε περισσότερα: Τέμπη: Ποινική δίωξη για κακούργημα κατά 15 στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ

Πρόκειται για 58 μεταλλικούς σωλήνες 2-2,5 μέτρων, τοποθετημένους σχεδόν σε σειρά, που παραπέμπουν σε καρφιά. «58 καρφιά στα Τέμπη». Όσα και τα θύματα της τραγωδίας.

«Το “παράδοξο” του εγχειρήματος τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα , οι οδηγοί από την εθνική μας χαιρέτησαν με χαρά και αλληλεγγύη», έγραψε ο δημιουργός, Γιώργος Κόφτης, στην ανάρτησή του στο Facebook.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Ευχαριστώ πολύ τον Γιώργο Γερασιμίδη και τον Βαγγέλη Ξανθόπουλο για την οπτική κάλυψη του έργου. Ανεβάζω μια φωτογραφία από την δημιουργία. Θα ακολουθήσει οπτικό υλικό από drone και βίντεο. Χαρά μου έδωσε πως παρά το “παράδοξο’ του εγχειρήματος τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα , οι οδηγοί από την εθνική μας χαιρέτησαν με χαρά και αλληλεγγύη. Η μεγαλύτερη αναγνώριση ως τώρα. Ευχαριστω όλους όσους βοήθησαν, σύντομα περισσότερες εικόνες».

Από την πλευρά της η δημοσιογράφος Γωγώ Τέτου δημοσίευσε περισσότερες φωτογραφίες:

 

Διαβάστε επίσης: Τέμπη: Πιθανό μέρος διεξαγωγής της δίκης για την τραγωδία το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Politico για Τέμπη: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέρριψε κλήση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για διερεύνηση ποινικής ευθύνης πρώην υπουργών

Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Φορτώνει όλη την ευθύνη στον σταθμάρχη ο CEO της Hellenic Train

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική για τα Τέμπη: «Με εντολή Πρωθυπουργού η συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter