58 κλήσεις για καταγγελίες στο «ντεμπούτο» του 1142

58 κλήσεις για καταγγελίες στο «ντεμπούτο» του 1142

Την Τρίτη, κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής 1142, έγιναν 58 καταγγελίες για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στο «φως» το υπουργείο Υγείας, έγιναν συνολικά 235 στην τηλεφωνική γραμμή «1142», με 58 εξ αυτών να αφορούν καταγγελίες, 66 να λαμβάνουν χώρα για πληροφορίες σχετικά με τον νέο νόμο, ενώ υπήρξαν και 22 κλήσεις για παροχή βοήθειας για το κόψιμο του καπνίσματος. 

Στην ενημέρωση του υπουργείου σημειώνεται επίσης ότι 58 κλήσεις δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθούν, ενώ 14 έκλεισαν το τηλέφωνο προτού συνδεθούν με εκπρόσωπο του υπουργείου. Τέλος, 17 κλήσεις αφορούσαν άλλα ζητήματα.

Άρχισαν τα πρόστιμα στη Λαμία

Η υπηρεσία 1142 «εγκαινιάστηκε» και στη Λαμία, καθώς όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «Lamia Report», τα πρώτα μικτά κλιμάκια επιβεβαίωσαν καταγγελία για καπνιστή θαμώνα σε καφετέρια της πόλης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Lamia Report, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγείας και αστυνομικοί, ενεργώντας μετά από καταγγελία, έπιασαν το μεσημέρι της Τετάρτης (20/11) «επ’ αυτοφώρω» πελάτη καφετέριας να καπνίζει. Στον πελάτη επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 100 ευρώ, ενώ ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει 500 ευρώ, καθώς είναι η πρώτη φορά που έγινε η εν λόγω καταγγελία στο κατάστημά του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter