58 οι νεκροί της πυρκαγιάς στο Λονδίνο (Video)

58 οι νεκροί της πυρκαγιάς στο Λονδίνο (Video)

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων στο Grenfell Tower, ενώ η Τερέζα Μέι υπόσχεται σοβαρή και ενδελεχή έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος. Έντονη η αντίδραση από συγγενείς των θυμάτων και περίοικους

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι 58 άνθρωποι φέρεται ότι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυώροφο κτίριο κατοικιών του Λονδίνου.

“Δυστυχώς υπάρχουν 58 άνθρωποι, οι οποίοι, όπως έχουμε ενημερωθεί, βρίσκονταν στο Grenfell Tower εκείνη την νύχτα και οι οποίοι αγνοούνται και δυστυχώς θα πρέπει να υποθέσω ότι είναι νεκροί”, δήλωσε ο επικεφαλής του Σώματος Στιούαρτ Κάντι προς τους δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι ο αριθμός αυτός ενδεχομένως να αλλάξει.

Η αστυνομία έκανε μέχρι σήμερα λόγο για 30 νεκρούς. Ο Κάντι είπε ότι στους 58 περιλαμβάνονται και οι 30 των προηγούμενων ανακοινώσεων. 

Στο μεταξύ, η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι συναντήθηκε σήμερα στην Ντάουνινγκ Στριτ με επιζήσαντες της πυρκαγιάς στο κτίριο Grenfell Tower καθώς και με εθελοντές και εκπροσώπους των τοπικών αρχών, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου.

“Η πρωθυπουργός προεδρεύει σήμερα το πρωί διακυβερνητικής συνάντησης για να διασφαλιστεί ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να υποστηριχθούν οι πληγέντες από την τραγωδία”, είπε ο ίδιος.

Η Μέι δέχτηκε κριτική επειδή απέφυγε να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής όταν επισκέφθηκε την Πέμπτη τον τόπο της τραγωδίας και μάλιστα έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες και συνθήματα όπως “Ντροπή σου” και “Δειλή” όταν επέστρεψε εκεί την Παρασκευή.

Ταυτόχρονα με την αστυνομία και την πυροσβεστική υπηρεσία, η πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ δήλωσε ότι θα διατεθούν πέντε εκατομμύρια λίρες στους πληγέντες και ότι όσοι έχασαν τα σπίτια τους θα έχουν εγκατασταθεί σε νέα εντός τριών εβδομάδων.

Την ίδια ώρα, το μαροκινό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι επτά Μαροκινοί συγκαταλέγονται πιθανόν μεταξύ των θυμάτων της πυρκαγιάς. Περίπου 600 άνθρωποι κατοικούσαν στο κτίριο των 24 ορόφων και 120 διαμερισμάτων, ενώ σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης 70 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που ακολουθεί,  με τους κατοίκους της περιοχής να αναρωτιούνται γιατί η κυβέρνηση τους ξέχασε και πέρασαν τόσες μέρες χωρίς να εμφανιστεί κάποιος αξιωματούχος στον τόπο της καταστροφής…

https://www.facebook.com/Channel4News/videos/10154941348076939/

Anger and recriminations on the streets of West London.

"We don't want human beings to live in buildings like that."

Anger and recriminations on the streets of West London – this is Jon Snow's report.

Posted by Channel 4 News on Freitag, 16. Juni 2017

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter