58.000 ευρώ τον μήνα εξασφάλισε το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

58.000 ευρώ τον μήνα εξασφάλισε το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Τακτικούς πόρους εξασφαλίζει για πρώτη φορά στην ιστορία λειτουργίας του το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», με Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Καθορίζεται συγκεκριμένα μηνιαία πρόσοδος ύψους 58.000 ευρώ, για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων και την επίτευξη των σκοπών του, όπως καλλιέργειες και παραγωγή προϊόντων, ανάπτυξη παραγωγικών και συναλλακτικών δραστηριοτήτων, εκπαιδευτικά προγράμματα κ.λπ.

Το ποσό της προσόδου παρακρατείται αναλογικά από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) που κατανέμονται στους δήμους της Περιφέρειας Αττικής «ως αντιστάθμισμα της περιβαλλοντικής ζημιάς στο περιβάλλον της Αττικής, που προκαλείται από την αστική λειτουργία και τη δραστηριότητα των δήμων».

Η παρακράτηση πραγματοποιείται με την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και αποδίδεται στον «Φορέα Διαχείρισης», που συστάθηκε με τον νόμο 4414/2016.

Την ΚΥΑ υπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, καθώς και οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter