Ανευ σχεδίου

Ανευ σχεδίου

Στη δίνη των αλλοπρόσαλλων αποφάσεων των «σοφών» της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει περιέλθει πλέον η ελληνική οικονομία, χωρίς να διαφαίνεται καμία διέξοδος από αυτή.

Μέσα στον πανικό της, καθώς μέρα με την ημέρα αποδεικνύεται ότι όλες οι προβλέψεις και οι ελπίδες που είχε στηρίξει στον τουρισμό δεν επιβεβαιώνονται και σε συνάρτηση με την εκτίναξη των κρουσμάτων της πανδημίας παίρνει μέτρα τα οποία τα αναιρεί μέσα σε λίγες ώρες προκαλώντας επιτάχυνση της κρίσης.

Η κατάσταση στα νησιά που αυτή την περίοδο δέχονται έναν πρωτοφανή για την εποχή τουριστικό κύμα είναι απερίγραπτη. Ελάχιστοι επιχειρηματίες και επισκέπτες τηρούν τα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορονοϊό με αποτέλεσμα να έχουν εξελιχθεί αυτά σε βόμβες διασποράς του. Οι έχοντες, κατά τόπους, την ευθύνη της τήρησης των μέτρων, επεμβαίνουν ελάχιστα και επιλεκτικά στις περισσότερες των περιπτώσεων δημιουργώντας το απόλυτο κομφούζιο.

Προσπαθώντας να συγκαλύψει τις τραγικές ευθύνες της για την κατάσταση που έχει δημιουργήσει, το Μέγαρο Μαξίμου πανικόβλητο έχει ρίξει το βάρος του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης για ακόμη μια φορά στα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης που θα «σώσουν» τη χώρα.

Μόνο που και από εκεί το ένα χαστούκι διαδέχεται το άλλο καθώς απροκάλυπτα πλέον γίνεται λόγος για μνημονιακά μέτρα 16 δις. ευρώ έως το τέλος του 2023 με εξαμηνιαίες εκθέσεις αξιολόγησης έως το 2026 για να λάβουμε μόλις 3 δις. ευρώ.

Γίνεται πλέον απόλυτα σαφές και από τους φανατικότερους υποστηρικτές της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι το προσεχές φθινόπωρο ξεκινάει μια νέα περίοδος κρίσης για την οικονομία που θα σαρώσει την ελληνική κοινωνία.

Σχέδια διεξόδου πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα και σίγουρα δεν δεν μπορούν να τα εκπονήσουν οι «άριστοι» του Κυριάκου.

Μυστικά & Documento

12/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter