6.000 Αμερικανοί στρατιώτες αναπτύσσονται στην Πολωνία

6.000 Αμερικανοί στρατιώτες αναπτύσσονται στην Πολωνία

Λόγω της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία, ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών στην Πολωνία αναμένεται να αυξηθεί, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο. Επί του παρόντος, υπάρχουν περίπου 4,5 χιλιάδες από αυτούς, είναι μέρος της ομάδας μάχης των ΗΠΑ και αποτελούν μέρος του πολυεθνικού τάγματος του ΝΑΤΟ. Υπάρχει επίσης μια προηγμένη διοίκηση στην Πολωνία στην οποία υπάγονται οι χερσαίες δυνάμεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι είπε ότι ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών πρόκειται να αυξηθεί προσωρινά κατά περίπου 2.000 στην Πολωνία και τη Γερμανία και κατά 1.000 στη Ρουμανία. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Mariusz Błaszak, 1.700 στρατιώτες πρόκειται να πάνε στην Πολωνία.

Επί του παρόντος, περίπου 4,5 χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες σταθμεύουν στην Πολωνία. Η διμερής συμφωνία για τη στρατιωτική συνεργασία προβλέπει αύξηση αυτού του αριθμού κατά τουλάχιστον 1.000 και την προετοιμασία από την Πολωνία υποδομών που θα επιτρέψουν συνολικά 20.000 θέσεις εργασίας για τα αμερικανικά στρατεύματα.

Οι ΗΠΑ τοποθέτησαν στην Πολωνία την Προώθηση Διοίκησης του επαναδραστηριοποιημένου V Σώματος του Σώματος Στρατού των ΗΠΑ . Η διοίκηση που δρα στο Πόζναν υπάγεται στις χερσαίες δυνάμεις των ΗΠΑ που αναπτύσσονται στην Ευρώπη, είναι επίσης υπεύθυνη για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τη συνεργασία των αμερικανικών δυνάμεων με τα στρατεύματα άλλων συμμάχων χωρών.

Η βάση πυραύλων αναχαίτισης του αμερικανικού συστήματος βαλλιστικής άμυνας στο Redzikowo στην Πομερανία πρόκειται να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Πηγή: ertnews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter