Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα

6 απαντήσεις για τον σεισμό στην Κω από τον Άκη Τσελέντη

Μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης, απαντά στα καίρια ερωτήματα που γεννήθηκαν μετά τον σεισμό στην Κω.

Δείτε τι έγραψε:

1. Ήταν ο κύριος σεισμός; Κατά μεγάλη πιθανότητα ναι . 2. Αναμένουμε μετασεισμούς και για πόσο καιρό; Η μετασεισμική ακολουθία είναι πολύ έντονη και αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες. Μέχρις στιγμής οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού έχουν καταγράψει περισσότερους απο 200 μετασεισμούς 15 από τους οποίους είναι μεγαλύτεροι του 4. 3. Πόσο μεγάλος μπορεί να είναι ένας μετασεισμός; Δυστυχώς λόγου του μεγάλου μεγέθους (6.5-6.6 αναθεωρημένο) εν δυνάμει μπορούμε να έχουμε μετασεισμό ακόμα και μεγαλύτερο του 6. 4. Να μπω σπίτι απόψε; Αν το σπίτι σου είναι φτιαγμένο με τον Νέο Αντισεισμικό να μπεις (αν δεν έχει ρωγμές), αν είναι με παλιότερο Αντισεισμικό ρώτα κάποιο από το κλιμάκιο μηχανικών του ΟΑΣΠ αν είναι από τα παλιά πέτρινα ΑΠΟΦΥΓΕ ΤΟ. 5. Έγινε Τσουνάμι να κάνω μπάνιο; Να κάνεις, η πιθανότητα να δημιουργηθεί τσουνάμι από κάποιο μετασεισμό είναι πολύ μικρή. Αν είσαι στην ακτή και καταλάβεις σεισμό η δεις τα νερά να "τραβιούνται" πήγαινε προς κάποιο κοντινό ύψωμα. 6. Να συνεχίσω τις διακοπές μου; Όπως νιώθεις.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.