Παράδειγμα για πολλούς Έλληνες

60 Ιταλοί φιλέλληνες τιμούν την 25η Μαρτίου στην πρεσβεία μας στη Ρώμη

Με μια νέα πρωτοβουλία, η ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη ανοίγει απόψε τις πύλες της σε εξήντα φιλέλληνες που θέλησαν να τιμήσουν τη χώρα μας.

Πρόκειται για ένα μέρος των πολιτών που ανταποκρίθηκαν στη διαδικτυακή, πολιτιστική πρωτοβουλία Celebriamo la Grecia (Τιμούμε την Ελλάδα), που οργανώθηκε τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

Μέσω του λογαριασμού του Twitter και της σελίδας στο Facebook της ελληνικής πρεσβείας στην Ιταλία (τις οποίες διαχειρίζεται το γραφείο Τύπου της), ζητήθηκε από όσους Ιταλούς το επιθυμούσαν να πουν τι σημαίνει, για τους ίδιους, η Ελλάδα. Οι πρώτοι εξήντα που απάντησαν, έλαβαν πρόσκληση για τη σημερινή δεξίωση. Συνολικά, οι συμμετοχές ήταν εντυπωσιακές, τόσο σε σχέση με την αριθμητική παράμετρο όσο και το περιεχόμενο.

Όπως τονίζει το γραφείο Τύπου της πρεσβείας μας στην Ιταλία, αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι πολλοί χρήστες του διαδικτύου δεν περιορίσθηκαν στο να εκθειάσουν τις φυσικές ομορφιές της χώρας μας, αλλά επεκτάθηκαν και στα ψυχικά γνωρίσματα των Ελλήνων.

«Τιμώ μια χώρα η οποία δώρισε τον πολιτισμό της απλόχερα σε όλο τον κόσμο. Την τιμώ με την εργασία και με το πάθος μου, περιγράφοντάς την σε όλους: σε όποιον ακόμη δεν την επισκέφθηκε, όπως και σε όσους επιστρέφουν κάθε χρόνο και μετρούν τις μέρες που τους χωρίζουν από κάθε επιστροφή», γράφει στο μήνυμά του ο Σεβερίνο Μαρτζιότα.

«Τιμώ την Ελλάδα διότι οι άνθρωποι, στη χώρα αυτή, ξέρουν ακόμη ποια είναι η πραγματική έννοια της ζωής» γράφει ο Αντρέα Μοντζιέλο. Και προσθέτει: «σε ποια άλλη χώρα του κόσμου ο ιδιοκτήτης του δωματίου που νοικιάσατε θα έτρεχε για να προλάβει να σας δώσει μπουκάλι δροσερό νερό, να το πάρετε μαζί σας στη θάλασσα;».

Τα κείμενα όσων θέλησαν να πάρουν μέρος στην πρωτοβουλία Celebriamo la Grecia θα συνεχίσουν να δημοσιεύονται μέχρι το τέλος του μήνα στις διευθύνσεις: https://www.facebook.com/Ambasciatadigreciaaroma/ και https://twitter.com/greeceinitaly

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.