600.000 Σύριοι επέστρεψαν στα σπίτια τους

600.000 Σύριοι επέστρεψαν στα σπίτια τους

Η αγωνία για τις περιουσίες τους και ο περιορισμός των τζιχαντιστών τους έκαναν να πάρουν τον δρόμο του γυρισμού

 Περισσότεροι από 602.000 εκτοπισμένοι Σύριοι υπήκοοι επέστρεψαν στα σπίτια τους στη Συρία από τις προσωρινές κατοικίες και τα στρατόπεδα προσφύγων στην Τουρκία, το Λίβανο, την Ιορδανία και το Ιράκ τους τελευταίους επτά μήνες, δήλωσε την Παρασκευή ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM). Οι περισσότεροι επέστρεψαν στο Χαλέπι.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που επιστρέφουν (84%) είχαν εκτοπιστεί μέσα στη Συρία. Ο επόμενος υψηλότερος αριθμός ατόμων (16%) επέστρεψε από την Τουρκία και οι υπόλοιποι από τον Λίβανο, την Ιορδανία και το Ιράκ.

Περίπου το 27% των εκτοπισμένων Συρίων αποφάσισαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να προστατεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, ενώ το 25% επέστρεψε πιστεύοντας ότι έχει βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση στη χώρα. Μεταξύ άλλων παραγόντων που επηρέασαν την επιστροφή ήταν η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στις χώρες όπου είχαν αναζητήσει καταφύγιο, καθώς και οι κοινωνικές, πολιτιστικές και πολιτικές διαφορές που εμπόδισαν την ένταξή τους στις χώρες υποδοχής. Σύμφωνα με τον ΔΟΜ, το 97% επέστρεψε στα σπίτια τους, ενώ άλλα ζουν φιλοξενούμενοι ή σε εγκαταλελειμμένα σπίτια.

Οι περισσότεροι από τους εκτοπισμένους Σύριους επέστρεψαν στην επαρχία του Χαλεπιού, δήλωσε η υπηρεσία προσφύγων, τονίζοντας ότι η ίδια τάση παρατηρήθηκε πέρυσι.

Το 67% όσων γύρισαν επέστρεψε στο Χαλέπι (405.420 άτομα), 27.620 στην Ιντλεμπ, 75.209 στη Χαμα , 45.300 στην επαρχία Αρ Ράκα, 21.346 στην επαρχία της Δαμασκού και 27.861 σε άλλες περιοχές

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΔΟΜ, 6 εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να υποφέρουν από εκτοπισμό σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter