Παράταση ηλεκτρονικής απογραφής έως τις 13 Δεκεμβρίου

Παράταση ηλεκτρονικής απογραφής έως τις 13 Δεκεμβρίου

Παράταση της δυνατότητας ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής μέχρι και την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, λόγω προβλημάτων που έχουν προκύψει και έχουν προκαλέσει καθυστερήσεις στην απογραφή πληθυσμού.

«Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021 (Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2021). Παράταση δυνατότητας ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής μέχρι και τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021. Συμμετέχουμε στην Απογραφή, στηρίζουμε το μέλλον γιατί ΟΛΟΙ ΜΕΤΡΑΜΕ» αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση.

Η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021 πρόκειται να διενεργηθεί από την Ελληνική Στατιστική Αρχή κατά το χρονικό διάστημα από Οκτώβριο 2021 έως Δεκέμβριο 2021, με ημερομηνία αναφοράς των στοιχείων την 22α Οκτωβρίου 2021. Προπαρασκευαστικό στάδιο της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών αποτελεί η Απογραφή Κτιρίων, τα στοιχεία για την οποία θα συλλεχθούν κατά το χρονικό διάστημα από Ιούλιο 2021 έως Σεπτέμβριο 2021, με ημερομηνία αναφοράς την 30η Ιουνίου 2021.

Σκοπό της συνιστά η συγκέντρωση πρόσφατων και έγκυρων στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στατιστικής πληροφόρησης σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα για τη χάραξη της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής πολιτικής του Κράτους και την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους Διεθνείς Οργανισμούς.

Εξαιτίας των συνθηκών που προέκυψαν από την πανδημία της πανδημίας, η συλλογή των στοιχείων τροποποιήθηκε σε σχέση με τις προηγούμενες φορές που πραγματοποιούνταν η διαδικασία, δηλαδή με συμπλήρωση έντυπων ερωτηματολογίων με προσωπική συνέντευξη, οπότε τώρα εκτελείται μέσω διαδικτύου.

Προβλέπεται μάλιστα ότι, στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτοαπογραφής, η Απογραφή θα πραγματοποιηθεί μέσω συνέντευξης, λαμβανομένων όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter