Νέα σελίδα, νέα πορεία…

Νέα σελίδα, νέα πορεία…

Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη την τελευταία δεκαετία πέρασε «δια πυρός και σιδήρου». Συνέβησαν πολλά. Γεγονότα μοιραία, που καθόρισαν και τον τόπο και το κόμμα μας.

Το ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να σώσει την πατρίδα λαμβάνοντας δύσκολες και σκληρές αποφάσεις και σήκωσε στις πλάτες του το βάρος – πολύ μεγαλύτερο από αυτό που του αναλογούσε.

Το τελευταίο χτύπημα ήρθε με τον ξαφνικό και αδόκητο θάνατο της Φώφης Γεννηματά, που συντάραξε εμάς αλλά και όλη την Ελλάδα, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην πολιτική ζωή της χώρας. Με τον προσωπικό της αγώνα και όραμα έβαλε τη βάση του μέλλοντος της προοδευτικής παράταξης σε γερά, σύγχρονα θεμέλια, αφήνοντας την ίδια στιγμή σε όλους όσοι ανήκουμε σε αυτή την παράταξη καθήκον και παρακαταθήκη τη διαφύλαξη της ενότητας και την ανοδική πορεία της παράταξης.

Σήμερα, τιμώντας ακριβώς αυτό το καθήκον, όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι ξεκινάμε την πορεία μας σε ένα νέο δρόμο.

Με νέο, φρέσκο αέρα να γεμίζει την ψυχή μας, με δύναμη και θάρρος εντείνουμε τον αγώνα μας για το προοδευτικό μέλλον της χώρας.

Ανοίγουμε μια νέα σελίδα. Η εντυπωσιακή συμμετοχή των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στις εσωκομματικές μας εκλογές και η θριαμβευτική νίκη του νέου μας προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη μας κάνουν να κοιτάμε αισιόδοξα το μέλλον. Ταυτόχρονα, το ηχηρό μήνυμα εμπιστοσύνης που μας επεφύλαξαν οι πολίτες μάς καλεί να προχωρήσουμε μπροστά ενωμένοι και δυνατοί, να γίνουμε και πάλι πρωταγωνιστές, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή που τόσο έχουν ανάγκη ο τόπος μας και οι άνθρωποί μας.

Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Ο ελληνικός λαός ψάχνει απεγνωσμένα πολιτική διέξοδο στις κρίσεις που βιώνει τη τελευταία δεκαετία.

Η υγειονομική κρίση συνεχίζει να επιδεινώνεται, φτάνοντας τα δημόσια νοσοκομεία στο όριο των αντοχών τους, ενώ τα κρούσματα του κορονοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται. Η ακρίβεια στα βασικά τρόφιμα, τα καύσιμα και στο ρεύμα σφυροκοπά τα ελληνικά νοικοκυριά και κυρίως τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Η κλιματική κρίση έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές σε γεωργικές παραγωγές, σε τοπικές επιχειρήσεις και στους ίδιους τους κατοίκους των πληττόμενων περιοχών.

Η ελληνική κοινωνία ζητά στήριξη, ζητά υπεύθυνες και σοβαρές πολιτικές λύσεις, ζητά νέο όραμα, ζητά τη νέα ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Είναι η ώρα τώρα να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο τα οράματα του λαού μας, να θέσουμε ξανά στον δημόσιο διάλογο όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους μας, όλα τα μεγάλα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα στην εποχή της πανδημίας και της κρίσης, αλλά και την ποιότητα της καθημερινότητας των πολιτών μας.

Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει διεκδικώντας τη θέση που του αξίζει. Είμαστε εδώ, έτοιμοι να υπηρετήσουμε τον λαό και την πατρίδα με αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια και στόχους. Ολοι μαζί, με κοινό στόχο να μεγαλώσουμε ξανά τη δημοκρατική παράταξη και να αποτελέσουμε τη σοβαρή εναλλακτική πολιτική πρόταση που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία.

Η πορεία δημιουργίας της μεγάλης προοδευτικής πλειοψηφικής δύναμης από την παράταξή μας είναι πλέον μονόδρομος…

Η Ευαγγελία Λιακούλη είναι δικηγόρος, γραμματέας της κοινοβουλευτική ομάδας και βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter