Τουρκία: Δημοσιογράφος είπε μια παροιμία και συνελήφθη για… «εξύβριση» του Ερντογάν

Τουρκία: Δημοσιογράφος είπε μια παροιμία και συνελήφθη για… «εξύβριση» του Ερντογάν

Για «εξύβριση του προέδρου» συνελήφθη και ετέθη σε προσωρινή κράτηση σήμερα Σάββατο η δημοσιογράφος Σεντέφ Καμπάς, αφού είπε από τηλεοράσεως μία… παροιμία, η οποία ερμηνεύθηκε ότι αφορούσε τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν(!)όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος της δημοσιογράφου.

«Υπάρχει μια πολύ γνωστή παροιμία που λέει ότι η εστεμμένη κεφαλή γίνεται σοφότερη. Αλλά βλέπουμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Το βόδι μπαίνοντας στο παλάτι δεν γίνεται βασιλιάς , αλλά το παλάτι γίνεται στάβλος», δήλωσε live η πολύ γνωστή στην Τουρκία δημοσιογράφος στο τηλεοπτικό δίκτυο Tele1.

Η Σεντέφ Καμπάς δημοσίευσε παράλληλα την κιρκασιανή παροιμία στον λογαριασμό της στο Twitter, όπου έχει 900.000 ακολούθους.

Η δημοσιογράφος συνελήφθη τα ξημερώματα στο σπίτι της στην Κωνσταντινούπολη, ανακρίθηκε και ετέθη σε προσωρινή κράτηση, δήλωσε ο δικηγόρος της Ουγκούρ Ποϊράζ.

«Η σύλληψη της Σεντέφ Καμπάς για “εξύβριση του προέδρου» αποτελεί σοβαρή παραβίαση του δικαιώματος της έκφρασης», σχολίασε το Συνδικάτο των Δημοσιογράφων της Τουρκίας (TGS). Αναμένεται νέο κύμα διεθνών επικρίσεων για καταπίεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην κυβέρνηση Ερντογάν, της οποίας όμως «δεν  ιδρώνει το αυτί»…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SEDEF KABAŞ (@sedefkabas)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter