Καναδάς: Προς διάλυση η κινητοποίηση στην Οτάβα ενόψει της ομιλίας Τριντό

Καναδάς: Προς διάλυση η κινητοποίηση στην Οτάβα ενόψει της ομιλίας Τριντό

Έντονες συστάσεις να απομακρυνθούν απευθύνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η καναδική αστυνομία στους οδηγούς φορτηγών που διαμαρτύρονται για τους περιορισμούς για την αντιμετώπισης της πανδημίας και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενώ επίκειται προγραμματισμένη ομιλία του Τριντό την Πέμπτη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις στον Καναδά έχουν κατακλείσει το κέντρο της πρωτεύουσας, οδηγώντας προς πλήρη διάλυση την προσπάθεια των εξεγερμένων να τοποθετούν τείχη και φράχτες έξω από το κοινοβούλιο, μια και ο πρωθυπουργός της χώρας έχει ήδη ενεργοποιήσει τον Νόμο για τις Έκτακτες Καταστάσεις, ώστε να καταστεί δυνατό να κηρυχθούν τα μπλόκα των φορτηγών παράνομα, να μπορεί να προχωρήσει η αστυνομία σε συλλήψεις, να τους αφαιρεθούν οι άδειες οδήγησης, ακόμη και να παγώσουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους.

Υπενθυμίζεται ότι η Οτάβα ήταν το επίκεντρο της κινητοποίησης που ονομάστηκε «κομβόι της ελευθερίας», εμπνέοντας ανάλογες κινητοποιήσεις και στην Ευρώπη, όπως στη Γαλλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ολλανδία, χωρίς ωστόσο να πάρουν την ίδια έκταση.

Χθες, Τετάρτη, η αστυνομία μοίρασε φυλλάδια στους οδηγούς των φορτηγών καλώντας τους να φύγουν αμέσως, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου, ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας έχει δηλώσει ότι προτίθεται να προχωρήσει σε διάλυση των διαδηλώσεων.

Ωστόσο οι διαδηλωτές αρνούνται να υποχωρήσουν και ζητούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Ωστόσο, από τα περίπου 4.000 φορτηγά που συμμετείχαν αρχικά στην κινητοποίηση, στην καναδική πρωτεύουσα έχουν μείνει περίπου 360.

Διαβάστε επίσης: Καναδάς: Κλειστή παραμένει η γέφυρα Αμπάσαντορ, άρχισαν οι συλλήψεις διαδηλωτών

Καναδάς: Η πρώτη σύλληψη διαδηλωτή στη γέφυρα στα σύνορα με τις ΗΠΑ (video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter