7.000 επιπλέον νησιά ανακάλυψε ότι έχει η Ιαπωνία

7.000 επιπλέον νησιά ανακάλυψε ότι έχει η Ιαπωνία
Πηγή: twitter

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 7.000 ακόμη νησιά «διέφευγαν» από ό,τι φαίνεται από την Ιαπωνία.

Συγκεκριμένα, αναθεωρώντας τον εθνικό χάρτη η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου μετά την εκ νέου καταμέτρηση των νησιών που βρίσκονται στην επικράτειά της και κάνοντας χρήση της τεχνολογίας των ψηφιακών χαρτών μέσω δορυφόρων διαπίστωσε ότι της… «διέφευγαν» 7.000 ακόμη νησιά, δηλαδή διπλάσια απ’ όσα είχε μέχρι πρότινος καταχωρήσει στα στοιχεία της.

Η κυβέρνηση ανέθεσε σε γεωγράφους να καταμετρήσουν εκ νέου τα νησιά, μετά από επικρίσεις ότι τα υπάρχοντα δεδομένα είναι παρωχημένα. Στην πραγματικότητα, η τελευταία καταγραφή αυτού του είδους πραγματοποιήθηκε πριν από 35 χρόνια. Εν τω μεταξύ, υπήρξαν πολυάριθμες αναφορές για τη δημιουργία νέων νησιών, για παράδειγμα λόγω ηφαιστειακής δραστηριότητας ή ακραίων καιρικών φαινομένων, καθώς και αναφορές για την εξαφάνιση άλλων.

Ο επανυπολογισμός έδειξε ότι η Ιαπωνία αποτελείται από 14.125 νησιά, δηλαδή 7.273 περισσότερα από όσα θεωρούνταν προηγουμένως. Όμως η κυβέρνηση, η οποία αναμένεται να δώσει επίσημα στη δημοσιότητα τον νέο αριθμό μέσα στις επόμενες εβδομάδες, εκτιμά ότι οι πληροφορίες αυτές δεν πρόκειται να επηρεάσουν το μέγεθος της επικράτειας ή των χωρικών υδάτων της Ιαπωνίας.

Σημειώνεται ότι η τελευταία καταμέτρηση των ιαπωνικών νησιών, που δημοσιεύθηκε από την ακτοφυλακή το 1987, έγινε με τη χρήση αναλογικών χαρτών χαρτιού. Τα νησιά και οι νησίδες που είχαν καταγραφεί τότε ήταν 6825.

Πηγή: Guardian, The Japan Times

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter