7 tips για να μην πάρεις κιλά αυτές τις γιορτές

7 tips για να μην πάρεις κιλά αυτές τις γιορτές

Οι μέρες των εορτών έφτασαν και εκτός από όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, σίγουρα θα σας έχουν καλέσει και σε πολλά τραπέζια με αμέτρητες λιχουδιές!

Παρακάτω σου δίνω μερικά εύκολα tips που μπορείς να εφαρμόσεις για να μην πάρεις βάρος αυτές τις γιορτές!

1. Μην ξεχνάς κατά τη διάρκεια της ημέρας σου να καταναλώνεις μικρά και συχνά γεύματα. Δε σημαίνει ότι επειδή θα υπάρχει το τραπέζι στο Ρεβεγιόν το βράδυ πρέπει να μείνεις όλη την ημέρα νηστικός. Εάν μείνεις όλη την ημέρα νηστικός ότι και να καταναλώσεις μετά γίνεται λίπος αφού δεν έχεις ρυθμισμένη τη γλυκόζη σου.

2. Φροντίστε το γεύμα σου να έχει και σαλάτα πάντα

3. Φάε αργά! Ο οργανισμός μας θέλει είκοσι λεπτά για να λάβει το «μήνυμα» του κορεσμού

4. Όταν καθίσεις στο εορταστικό τραπέζι ετοίμασε ένα πιάτο μπροστά σου με όλα αυτά που επιθυμείς να καταναλώσεις. Συχνά στα τραπέζια έχει τόση μεγάλη ποικιλία τροφίμων και με την κουβέντα και την ευχάριστη ατμόσφαιρα που κυριαρχεί ξεχνιόμαστε και καταναλώνουμε πολλά παραπάνω απ’ ότι θα θέλαμε.

5. Μην ξεχνάτε το νερό! Ένας αφυδατωμένος οργανισμός μπορεί να έχει μείωση έως και 3% του μεταβολισμού του! Να έχετε πάντα ένα μπουκαλάκι ή ένα ποτήρι νερό δίπλα σας γιατί αν το βλέπετε το θυμάστε πιο εύκολα

6. Περπατήστε! Κάντε μια βόλτα παραπάνω στην αγορά ή βγείτε για μια βόλτα στην γειτονιά σας τώρα που είναι όλα όμορφα στολισμένα!

7. Μην πιέζεσαι με το θέμα του φαγητού κράτα μια ισορροπία και στο φαγητό και στο αλκοόλ

Και τελευταίο και πιο σημαντικό .. αυτές τις ημέρες μην κάνεις δίαιτα κάνε ισορροπημένη διατροφή. Δώσε σημασία στις στιγμές που περνάς με την οικογένεια σου!

Κοίτα να περάσεις όμορφα με τους αγαπημένους σου και μη μετράς θερμίδες!

Αναστασία Καραντούνη Πτυχιούχος Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Με εξειδίκευση στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter