«Καμπανάκι» από τον Στόλτενμπεργκ: Η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο

«Καμπανάκι» από τον Στόλτενμπεργκ: Η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε σήμερα, Τρίτη ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να «ξεφύγει από τον έλεγχο», τονίζοντας παράλληλα ότι η στρατιωτική συμμαχία έχει δεσμευτεί να σταματήσει την εξάπλωσή της εκτός της χώρας.

«Έχουμε ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι η σύγκρουση δεν θα κλιμακωθεί και δεν θα επεκταθεί πέρα ​​από την Ουκρανία. Αυτό θα ήταν ακόμη πιο επικίνδυνο, καταστροφικό και ακόμη πιο θανατηφόρο», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ την Τρίτη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λετονία.

«Η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο», είπε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να τερματίσουμε αυτή τη σύγκρουση, όχι να την επεκτείνουμε», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις αναφορές για επιθέσεις σε ανθρωπιστικούς διαδρόμους, ο Στόλτενμπεργκ είπε: «Η στόχευση αμάχων είναι έγκλημα πολέμου και είναι εντελώς απαράδεκτο».

Η σύγκρουση έχει δημιουργήσει «την ταχύτερα αναπτυσσόμενη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», συνέχισε ο Στόλτενμπεργκ, αναφέροντας πως οι ανθρωπιστικές επιπτώσεις είναι καταστροφικές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter