72 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 93 οι θάνατοι συνολικά στη χώρα

72 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 93 οι θάνατοι συνολικά στη χώρα

Συνολικά 2.081 τα κρούσματα

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 72 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.081, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. 

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 93. Ενημέρωσε επίσης πως 75 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Στη Λάρισα καταγράφηκαν επιπλέον 4 θετικά κρούσματα, ενημέρωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Ανέφερε επίσης πως τα κρούσματα αυτά μαζί με τα 21 και τους 29 ελέγχους που έχουν γίνει δίνουν τη συνολική εικόνα 362 τεστ, 25 θετικά κρούσματα.

Ακόμα ενημέρωσε ότι αποφασίστηκε η αύξηση αριθμού των λαϊκών αγορών από τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα στην Αττική να είναι πλέον σε λειτουργία 222. Ανακοίνωσε προσέτι ότι αναστέλλονται για 10 ημέρες, τέσσερις λαϊκές σε όλη την Ελλάδα.

Διαβεβαίωσε ότι συνεχίζονται όλοι οι έλεγχοι στα αεροδρόμια και στις πύλες εισόδου της χώρας, αναφέροντας ότι από τους ελέγχους είχαμε μόνο ένα θετικό κρούσμα.

«Είμαστε σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και ξεκαθάρισε πως τα πάντα παραμένουν οριακά, αναφέροντας ότι τα δεδομένα σταθμίζονται σε 12ωρη βάση.

Επίσης, επισήμανε πως «ο βαθμός επιφυλακής και εγρήγορσης είναι υψηλός».

Διαμήνυσε ότι τώρα είναι η ώρα που πρέπει να δείξουμε την υπομονή που χρειάζεται και τόνισε ότι μέχρι τις 27 Απριλίου πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στην προσπάθεια.

https://www.youtube.com/watch?v=sl0EL_MnIRM

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter