740 εκ ευρώ το ομόλογο της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ με επιτόκιο 3,1%

740 εκ ευρώ το ομόλογο της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ με επιτόκιο 3,1%

Αριθμοί ρεκόρ που δείχνουν ποιες είναι οι δυνατότητες για την ελληνική επιχειρηματικότητα, όταν μια εταιρεία είναι δυναμική έχει προοπτικές και μπορεί να συμβάλει και στην ανάπτυξη της χώρας.

· Η έκβαση του ομολόγου δείχνει ότι η αγορά είναι ζωντανή και κινείται όταν μια εταιρεία έχει τη δυναμική να προχωρήσει

· Εντυπωσιακή υπερκάλυψη, που οφείλεται στην αξιοπιστία της εταιρείας, το μέγεθος και τις δυνατότητές της

· Είναι το μεγαλύτερο ομόλογο του είδους που έχει γίνει στην Ελλάδα

· Πρωτόγνωρα νούμερα η συμμετοχή, πολύ περισσότερο εξαιτίας της δυστοκίας ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα καθώς για πρώτη φορά και ο κόσμος καλούσε να μάθει για το ομόλογο (το σύνηθες είναι οι τράπεζες να «κυνηγούν» τους επενδυτές)

· Η έκβαση της έκδοσης και η επιτυχία της ξεκλειδώνει μια νέα αγορά φθηνού χρήματος, που χρειάζεται η χώρα για να αποκαταστήσει τη ρευστότητα και να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί η προσπάθεια για ανάπτυξη (θυμίζουμε ότι το βασικό πρόβλημα της ελ. Οικονομίας ήταν η έλλειψη ρευστότητας και το κόστος του χρήματος).

· Εξαιρετικό νέο ότι σημαντικά ποσά προήλθαν από χρήματα εκτός τραπεζικού συστήματος (από αυτά που οι πολίτες έχουν στο σπίτι τους) και μπαίνουν και πάλι στο τραπεζικό σύστημα για να κινήσουν την οικονομία

· Επιπλέον, το ομόλογο του Μυτιληναίου επαναχρηματοδοτεί τις τράπεζες, επειδή πολύ μεγάλο ποσοστό θα πάει στην αποπληρωμή προηγούμενου δανεισμού, επομένως τα χρήματα μένουν και πάλι στο τραπεζικό σύστημα για να χρηματοδοτήσουν την αγορά

· Πολύ σημαντικό γεγονός η συμμετοχή της EBRD ήταν αξιοσημείωτο γεγονός. Η τράπεζα με τόσο μεγάλο ποσό συμμετείχε για πρώτη φορά, και στο πλαίσιο της πρόθεσής της να επενδύσει σε εταιρείες που συμβαδίζουν με το στόχο της να ζεστάνουν ξανά τις μηχανές της ελληνικής οικονομίας. Η συμμετοχή της στο ομόλογο της Μυτιληναίος ήταν σαφής ένδειξη εμπιστοσύνης στην εταιρεία και στην πιστοληπτική της δυνατότητα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter