«78 ρωσικά αεροσκάφη έχουν κατασχεθεί στο εξωτερικό» υποστηρίζει η Μόσχα

«78 ρωσικά αεροσκάφη έχουν κατασχεθεί στο εξωτερικό» υποστηρίζει η Μόσχα

Εβδομήντα οκτώ ρωσικά αεροσκάφη έχουν κατασχεθεί στο εξωτερικό, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Βιτάλι Σαβέλιεφ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ενώ η Μόσχα προσπαθεί να διαχειριστεί τις συνέπειες των διεθνών κυρώσεων για τα γεγονότα στην Ουκρανία.

Οι κυρώσεις έχουν αποκόψει την προμήθεια των περισσότερων αεροσκαφών, ανταλλακτικών αλλά και υπηρεσιών προς τη Ρωσία, ενώ οι ρωσικές αεροπορικές εταιρίες έχουν μισθώσει 515 τζετ από το εξωτερικό.

«Έχουμε χάσει 78 αεροσκάφη», δήλωσε ο Σαβέλιεφ, προσθέτοντας ότι αυτά τα αεροσκάφη έχουν κατασχεθεί στο εξωτερικό και δεν θα επιστρέψουν στη Ρωσία.

Η Ρωσία πέρασε νόμο που επιτρέπει στις αεροπορικές εταιρίες της χώρας να εγγράψουν στο ρωσικό μητρώο αεροσκαφών αεροπλάνα που έχουν μισθωθεί από ξένες εταιρίες, αλλά οι ίδιοι οι αερομεταφορείς διστάζουν να τον χρησιμοποιήσουν, φοβούμενοι ότι έτσι ίσως θέσουν σε κίνδυνο τις σχέσεις με διεθνείς εταίρους.

Η Ρωσία είχε 1.367 αεροσκάφη όταν επιβλήθηκαν οι κυρώσεις και σχεδόν 800 από αυτά έχουν τώρα περιληφθεί στο μητρώο αεροσκαφών της χώρας, δήλωσε ο Σαβέλιεφ, χωρίς να διευκρινίζει πόσα τζετ σε αυτόν τον κατάλογο αποτελούν αντικείμενο μίσθωσης από διεθνείς εταιρίες leasing.

Σχεδόν όλα τα αεροσκάφη της Boeing και της Airbus που χρησιμοποιούνται από τις ρωσικές αεροπορικές εταιρίες έχουν καταχωρισθεί στις Βερμούδες και την Ιρλανδία αλλά πριν από μία εβδομάδα οι αεροπορικές αρχές των δύο αυτών χωρών ανέστειλαν την πιστοποίηση όλων των αεροπλάνων που χρησιμοποιούν ρωσικές εταιρίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter