7ετές ομόλογο: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών

7ετές ομόλογο: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών

Ανοιξε το βιβλίο προσφορών για το νέο επταετές ομόλογο του ελληνικού Δημοσίου, με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους να ορίζει το guidance 230 μονάδες βάσης πάνω από τα mid-swaps, επιτόκιο σημαντικά αυξημένο σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις του ελληνικού Δημοσίου.

Ο ΟΔΔΗΧ έδωσε χθες εντολή για την έκδοση επταετούς ομολόγου, με ημερομηνία λήξης τον Απρίλιο του 2027. Το ύψος της έκδοσης δεν έχει διευκρινιστεί, αλλά θα όλες οι τελευταίες εκδόσεις ήταν τάξης των 2,5 δισ. ευρώ. Το μεγάλο στοίχημα βέβαια θα είναι να εξασφαλίσει το Δημόσιο αρκετά υψηλή ζήτηση, σε μία περίοδο κατά την οποία οι διαθέσεις των επενδυτών παρουσιάζουν έντονες διακυμάνσεις. Η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE της ΕΚΤ έχει βοηθήεσι σημαντικά στο να παραμείνει σε ικανοποιητικά επίπεδα το κόστος δανεισμού. Αλλά οι παράγοντες πίεσης παραμένουν.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία έκδοση ήταν στα τέλη Ιανουαρίου. Ο ΟΔΔΗΧ άντλησε τότε 2,5 δισ. ευρώ με την έκδοση 15ετούς ομολόγου και το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 1,875%.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter