8 έξυπνες χρήσεις της φλούδας του πορτοκαλιού

8 έξυπνες χρήσεις της φλούδας του πορτοκαλιού

Για το πορτοκάλι και τις ευεργετικές συνέπειες που έχει στον οργανισμό μας, είτε ως φρούτο, είτε ως χυμός, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά.

Άλλωστε στην εποχή τους πια, τα πορτοκάλια αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα δώρα της φύσης.

Οι φλούδες από τα πορτοκάλια, όμως, τις περισσότερες φορές καταλήγουν στα σκουπίδια. Λογικό μιας και ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν τρόποι να κάνουμε χρήσιμες τις φλούδες και να λύουμε προβλήματα της καθημερινότητας στο σπίτι μας. Οι φλούδες από τα πορτοκάλια έχουν περισσότερες… χάρες.

Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα, είναι ότι μυρίζουν όμορφα και γίνονται γλυκό του κουταλιού. Άλλωστε το άρωμα του πορτοκαλιού χρησιμοποιείτε για την παρασκευή τροφίμων μέχρι και σαμπουάν.

Ας δούμε όμως μερικές χρήσεις της φλούδας του πορτοκαλιού:

Φρεσκάρει το ψυγείο σας

Μήπως το ψυγείο έχει άσκημη μυρωδιά;. Λίγες φλούδες από πορτοκάλι μπορούν να σας βοηθήσουν. Βάλτε τη φλούδα μέσα σε ένα μικρό πιατάκι και πασπαλίστε τη με αλάτι. Το αλάτι θα απορροφήσει την οσμή και την υγρασία στον αέρα του ψυγείου, ενώ η φλούδα θα αφήσει πίσω της άρωμα. Μόλις το αλάτι γίνει υγρό, βγάλτε τη φλούδα έξω και αντικαταστήστε τη με μια άλλη αν το πρόβλημα δεν έχει λυθεί.

Καθαρίζει ξύλινες επιφάνειες

Όχι μόνο θα καθαρίσει τα ντουλάπια και τις ξύλινες επιφάνειες του σπιτιού, αλλά θα τα κάνει να μυρίζουν υπέροχα. Συνδυάστε ότι φλούδες εσπεριδοειδών σας έχουν απομείνει με το ξίδι για να δημιουργήσετε ένα φυσικό και μη τοξικά καθαριστικό. Δείτε ΕΔΩ (Μπορούμε να βάλουμε το λινκ με το ξύδι)

Κάνουν τα ανοξείδωτα να λάμπουν

Το νερό αφήνει λεκέδες και άλατα στα ανοξείδωτα σκεύη. Τρίψτε τα καλά με τις φλούδες από Πορτοκάλι για να φύγουν οι λεκέδες και να λάμψουν ξανά.

Αρωματίστε τη ντουλάπα σας

Αν ντουλάπα σας αρχίζει να μυρίζει εκείνη την παλιά μυρωδιά μούχλας, η λύση είναι οι φλούδες από το πορτοκάλι. Τοποθετήστε τα μέσα σε καλσόν ή σακουλάκια τρυπητά . Το ίδιο ακριβώς μπορείτε να κάνετε και με τα συρτάρια σας. Την επόμενη φορά που θα καραθρίσετε τα ντουλάπια σας, τοποθέτησε σε ορισμένα σημεία τις «παγίδες» μούχλας.

Κάνει καλό στα μαλλιά

Πολλά σαμπουάν και κοντίσιονερ έχουν άρωμα πορτοκαλιού. Ο λόγος δεν είναι μόνο το άρωμα. Η βιταμίνη C που βρίσκεται στα πορτοκάλια βοηθά στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού αλλά κάνει θαύματα και για τα μαλλιά σας. Πως θα κάνετε μια φυσική μάσκα; Απλώς βάλτε στο μπλέντερ ή το μούλτι ένα πορτοκάλι με μια κουταλιά ελεόλαδο και περάστε το στα Μάλια σας για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια λούστε.

Κρατούν μαλακή τη μαύρη ζάχαρη

Η μαύρη ζάχαρη έχει την κακιά… συνήθεια να σκληραίνει και να δημιουργεί βραχάκια όταν μένει για καιρό μέσα στο σκεύος ή τη σακούλα της στο ντουλάπι σας. Με τις φλούδες από το πορτοκάλι μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα. Βάλτε απλά τις φλούδες μέσα στο δοχείο και περίμενετε μερικές ώρες. Η ζάχαρη θα αλλάξει όψη.

Διώχνει τα έντομα

Σύμφωνα με το sfgate.com, οι φλούδες πορτοκαλιού περιέχουν 90% έως 95% συγκέντρωση λιμονένιου, ουσία που διώχνει κουνούπια, μύγες, και άλλα έντομα. Τοποθετώνταςφλούδες πορτοκαλιού γύρω από την αυλή σας ή κοντά σε πόρτες και τα παράθυρά σας έχετε έναν απλό και ανέξοδο τρόπο για να κρατήσετε τα ενοχλητικά έντομα και τα κουνούπια έξω. Για ατομική χρήση, απλά τρίψτε τη φλούδα σε περιοχές του δέρματος σας, να αποφύγετε τα τσιμπήματα.

Βοηθούν τη φωτιά

Όταν θέλετε να ανάψετε φωτιά, οι φλούδες του πορτοκαλιού βοηθούν. Τα φυσικά έλαια που περιέχουν είναι εύφλεκτα και να προσφέρουν μια πιο αργή καύση από τα μικρά κλαδιά ή την εφημερίδα για παράδειγμα. Και φυσικά μυρίζει καλύτερα.

Πηγή: runnfun.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter