Βρετανία: Έκλεισε η ουρά για το προσκύνημα στη βασίλισσα Ελισάβετ – Έφτασε τα 8χλμ με αναμονή 14 ώρες

Βρετανία: Έκλεισε η ουρά για το προσκύνημα στη βασίλισσα Ελισάβετ – Έφτασε τα 8χλμ με αναμονή 14 ώρες

Τα 8 χλμ έφτασε η ουρά για την Βασίλισσα Ελισάβετ με την αναμονή να αγγίζει τις 14 ώρες. Για το λόγο αυτό οι αρχές ανακοίνωσαν πως θα σταματήσουν για έξι ώρες να δέχονται πολίτες στην ουρά για το λαϊκό προσκύνημα.

Συγκεκριμένα, το αρμόδιο για τη διαχείριση της διαδικασίας Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε πως το πάρκο δεν χωράει άλλο κόσμο. «Σας παρακαλούμε μην επιχειρήσετε να μπείτε στην ουρά μέχρι να ξανανοίξει», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τα παιδιά της Ελισάβετ ετοιμάζονται σήμερα, Παρασκευή για τη δεύτερη αγρυπνία που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα. Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται πυρετωδώς οι προετοιμασίες για την κηδεία που θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλο τον κόσμο, σε λιγότερα από τέσσερα 24ωρα. Η τηλεοπτική κάλυψη της κηδείας της πριγκίπισσας Νταϊάνα έφτασε τους 2,5 δισεκατομμύρια τηλεθεατές. Το ρεκόρ αυτό αναμένεται να ξεπεραστεί κατά πολύ.

Αυτά που έχουν ήδη γίνει γνωστά είναι ότι η κηδεία στο Αβαείο του Γουέστμινστερ τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη για τη 13:00 ώρα Ελλάδος. Δύο χιλιάδες άτομα θα παρευρεθούν, μεταξύ των οποίων παγκόσμιοι ηγέτες. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ανακτόρων, οι αρχηγοί κρατών και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι θα συγκεντρωθούν στο Ρόαγιαλ Χόσπιταλ, ένα γηροκομείο βετεράνων στο δυτικό Λονδίνο, και από εκεί θα πάνε όλοι μαζί στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ.

Πριν από τις εκδηλώσεις της Δευτέρας θα πραγματοποιηθούν δύο ξεχωριστές δεξιώσεις για τους επίσημους καλεσμένους. Η πρώτη, το βράδυ της Κυριακής, από τον βασιλιά Κάρολο και τη σύζυγό του Καμίλα στο Μπάκιγχαμ. Η δεύτερη από τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέιμς Κλέβερλι στο Τσερτς Χάουζ, τη στιγμή που αποκλειστικά και μόνο τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα κατευθύνονται στο Γουίνδσορ για την ταφή. Η άμαξα που χρησιμοποιήθηκε για τις κηδείες του Εδουάρδου Ζ’, του Γεωργίου Ε’, του Γεωργίου ΣΤ’ και του Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ θα μεταφέρει και το φέρετρο της Ελισάβετ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter