ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 5η συνδιάσκεψη το σαββακύριακο για την πολιτική της πρόταση

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 5η συνδιάσκεψη το σαββακύριακο για την πολιτική της πρόταση

Σε μία συγκυρία «βαθύτατης κρίσης του καπιταλισμού, όξυνσης των αντιθέσεων και αδυναμίας του συστήματος να δώσει θετική διέξοδο», όπως εκτιμά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καλείται μέσα από την 5η συνδιάσκεψή της να περιγράψει τη δική της πολιτική πρόταση. «Αυτή δεν μπορεί παρά να βρίσκεται σε κατεύθυνση ρήξης με τις αναδιαρθρώσεις, που προωθούνται από κεφάλαιο και ΕΕ, με στόχο το λαϊκό κίνημα να ανοίξει δρόμους επαναστατικής ανατροπής του συστήματος», όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του πολιτικού μετώπου.

Η 5η συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πραγματοποιηθεί αυτό το σαββατοκύριακο 21-22 Ιανουαρίου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιερά Οδός 86, στο Αμφιθέατρο Κουτσομητοπούλου.

70 τοπικές συνελεύσεις

Την προηγούμενη Δευτέρα ολοκληρώθηκαν οι συνελεύσεις των τοπικών και κλαδικών επιτροπών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενόψει της 5ης συνδιάσκεψής της. Συνεδρίασαν πάνω από 70 επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλη την Ελλάδα, από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη, με τη συμμετοχή να ξεπερνά το 85%.

Σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασαν τις προσδοκίες των διοργανωτών οι πολίτες που ανανέωσαν την εγγραφή τους ή εγγράφηκαν για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με πηγές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ιδιαίτερα μαζική ήταν η συμμετοχή νέων αγωνιστών και αγωνιστριών, από το φοιτητικό κίνημα και τη μαχόμενη εργαζόμενη νεολαία, που πρωτοστάτησε το προηγούμενο διάστημα σε όλες τις μάχες. Στις συνελεύσεις πήραν μέρος εργαζόμενοι και κόσμος των γειτονιών, αγωνιστές της αριστεράς και άνθρωποι που από την αρχή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στήριξαν το πιο μαζικό και επιτυχημένο μέτωπο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στην Ελλάδα.

Στις συνελεύσεις συζητήθηκαν οι θέσεις που εξέδωσε τον Δεκέμβριο το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο (ΠΣΟ) της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και η πλατφόρμα που κατέθεσε η μειοψηφία ενόψει της διαδικασίας. Όπως τονίζουν πηγές του μετώπου, η μαζικότητα και ο πλούσιος πολιτικός διάλογος, μέσα σε συντροφικό κλίμα, δείχνουν τις δυνατότητες και στέλνουν ελπιδοφόρα μηνύματα για την επόμενη μέρα. Η συσπείρωση όλου του δυναμικού αποτελεί σημαντική πλευρά για την παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις μάχες που έρχονται, τόσο εκλογικές, αλλά κυρίως στις πολιτικές μάχες που δίνει το κίνημα στην Ελλάδα απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που διεξάγουν κυβέρνηση ΕΕ-κεφάλαιο. Το σύνθημα της αντικαπιταλιστικής ανατροπής εμπνέει χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, που με τη δράση τους δυναμώνουν το λαϊκό, εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα.

Πρόγραμμα συνδιάσκεψης

ΣΑΒΒΑΤΟ 21.01
10:00-12:00 – ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
12:00-14:00 – ΕΝΑΡΞΗ/ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΩΝ, ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΩΝ κλπ/ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
14:00-15:00 – ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
15:00-21:00 – ΟΜΙΛΙΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22.01
10:00-11:00- ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
11:00-14:00 – ΟΜΙΛΙΕΣ – ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ
14:00-15:00 – ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ, ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
15:00 – ΕΚΛΟΓΗ ΟΡΓΑΝΩΝ

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter