91 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο!

91 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο!

Κάλαμος, Ζάκυνθος και Κεφαλλονιά είναι τα τρία βασικά μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει ο κρατικός μηχανισμός, μετά την εφιαλτική χτεσινή ημέρα, όπου είχαμε τις περισσότερες πυρκαγιές μέσα σε ένα 24ωρο, από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου.

Η έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργήσει το μπαράζ των πυρκαγιών στην Ζάκυνθο αρχικά, όπου οι επιτελείς της Πυροσβεστικής μιλούν καθαρά για εμπρησμούς, και η πυρκαγιά στον Κάλαμο μετά, έχει φέρει στα όρια του το μηχανισμό δασοπυρόσβεσης, καθώς οι όλες οι δυνάμεις είναι διεσπαρμένες και έχουν υποστεί μεγάλη καταπόνηση.

Μόνο το 24ωρο που πέρασε, στην Ζάκυνθο εκδηλώθηκαν 22 πυρκαγιές.

Σε όλη την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου και συγκεκριμένα από ώρα 06:00 της 13-08-2017 έως την 06:00 της 14-08-2017, εκδηλώθηκαν 91 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο.

Από τις 22 πυρκαγιές στην Ζάκυνθο χτες, σχεδόν όλες τέθηκαν υπό έλεγχο αμέσως. Παραμένουν, όμως, σε εξέλιξη στο νησί 12 πυρκαγιές από αυτές που εκδηλώθηκαν από τις 11 Αυγούστου μέχρι και χτες. Συνολικά στο νησί επιχειρούν 134 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο, 1 Ε/Π.

Σε εξέλιξη είναι οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη Κεφαλονιά στον Καραβάδο, τα Σβορωνάτα και τα Δοριζάτα.

Όλες οι υπόλοιπες πυρκαγιές στην χώρα είναι σε ύφεση ή υπό έλεγχο.

Σήμερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για την Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Μαγνησία, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Αχαΐα, Μεσσηνία, Λακωνία, Λασίθι, Ηράκλειο, Επτάνησα, Δωδεκάνησα, Σποράδες και τα νησιά Σκύρο, Λέσβο, Χίο, Ψαρά, Σάμο, Ικαρία.

Υπενθυμίζεται για μια ακόμα φορά στους πολίτες, σε περίπτωση πυρκαγιάς ή έκτακτης ανάγκης να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter