Aυστρία: Πρόστιμα σε 96 ξένους που μπήκαν παράνομα για να κάνουν …σκι

Aυστρία: Πρόστιμα σε 96 ξένους που μπήκαν παράνομα για να κάνουν …σκι

Η αυστριακή αστυνομία εντόπισε 96 ξένους από διάφορες χώρες της Ευρώπης στον χειμερινό προορισμό για σκι Σεντ Αντον αμ Άρλμπεργκ, οι οποίοι είχαν παραβιάσει τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που αφορούν την είσοδο στη χώρα καθώς και το εθνικό λοκντάουν.

Ο δήμαρχος του Σεντ Άντον, έναν από τους καλύτερους προορισμούς για σκι στη χώρα, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι δεκάδες νεαροί τουρίστες ανά την Ευρώπη είχαν μεταβεί πρόσφατα στη χώρα του καταστρατηγώντας του κανόνες του λοκντάουν σύμφωνα με τους οποίους τα λιφτ του σκι λειτουργούν, αλλά τα ξενοδοχεία είναι κλειστά για τουρίστες και ανοιχτά μόνο για όσους βρίσκονται εκεί για επαγγελματικούς λόγους.

“Μεταξύ άλλων Βρετανοί, Δανοί, Σουηδοί, Ρουμάνοι, Γερμανοί, Αυστραλοί, Ιρλανδοί και Πολωνοί ελέγχθηκαν και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα”, ανακοίνωσε η αστυνομία του Τιρόλο  χθες το βράδυ.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα από μια 15μελή αστυνομική δύναμη και όσοι βρέθηκε ότι είχαν παραβιάσει τους όρους κλήθηκαν να πληρώσουν πρόστιμο έως και 2.180 ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Αυστρία, μια χώρα με πληθυσμό λίγο κάτω από τα 9 εκατομμύρια, έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 413.208 κρούσματα και 7.703 θανάτους από την πανδημία.

Τα ημερήσια νέα κρούσματα έχουν μειωθεί στα περίπου 1.500 σε σχέση με την κορύφωση των άνω των 9.000 τον Νοέμβριο, αλλά η μείωσή τους είναι αργή.

Από τις 26 Δεκεμβρίου η χώρα τελεί σήμερα υπό το τρίτο εθνικό λοκντάουν με τα μη απαραίτητα καταστήματα να είναι κλειστά. Επιπλέον από τις 19 Δεκεμβρίου ως τις 10 Ιανουαρίου τέθηκαν σε ισχύ ακόμη αυστηρότεροι περιορισμοί ως προς την είσοδο στη χώρα κυρίως για να αποθαρρύνουν τους σκιέρ υποχρεώνοντας να μπαίνουν σε καραντίνα όσοι φθάνουν εκεί σχεδόν από όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter