Α. Τσίπρας: Καλούμε τους πολίτες να επιλέξουν προοδευτικούς υποψήφιους απέναντι στους εκπροσώπους της συντήρησης

Α. Τσίπρας: Καλούμε τους πολίτες να επιλέξουν προοδευτικούς υποψήφιους απέναντι στους εκπροσώπους της συντήρησης

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε λίγο μετά τις 11:00 ο Αλέξης Τσίπρας στο 172ο δημοτικό σχολείο Αθηνών στην Κυψέλη. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν «προοδευτικούς υποψήφιους απέναντι στους εκπροσώπους της συντήρησης» και δήλωσε αισιόδοξος ότι οι πολίτες θα πράξουν το καλύτερο για τους δήμους και τις περιφέρειες.

«Σήμερα ψηφίζουμε για τους δήμους και τις περιφέρειες μας σε ένα νέο τοπίο θεσμικό στην αυτοδιοίκηση όπου οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες που θα εκλεγούν μαζί με όλους όσοι εξελέγησαν ήδη από την προηγούμενη Κυριακή θα είναι αναγκασμένοι να συνεργαστούν μέσα στη δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, να προσπαθήσουν να επιτεύξουν συγκλίσεις προγραμματικές, καθώς η νέα μεγάλη δημοκρατική θεσμική τομή του «Κλεισθένη» και της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο» σημείωσε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι αυτό το πλαίσιο «θα είναι προς όφελος των πόλεων, των δήμων, των περιφερειών, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, διότι «εξαναγκάζει» αν θέλετε τους δημάρχους, τους περιφερειάρχες σε συναινέσεις, συνεννοήσεις για το καλό των τοπικών κοινωνιών. Και σε προγραμματικές συγκλίσεις πάνω απ’όλα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Τούτο δεν σημαίνει όμως ότι οι επιλογές μας δεν είναι κρίσιμες, γι’αυτό εγώ καλώ, εμείς καλούμε σήμερα τους πολίτες να επιλέξουν προοδευτικούς υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες σε όλες τις ανοιχτές αναμετρήσεις. Προοδευτικούς υποψήφιους απέναντι στους εκπροσώπους της συντήρησης, αλλά και δημάρχους και περιφερειάρχες που έχουν το κύρος και τη σοβαρότητα να αντιμετωπίσουν τα αυξημένα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε:

Είμαι αισιόδοξος ότι οι πολίτες θα πράξουν αυτό που θα είναι το καλύτερο για τις τοπικές κοινωνίες, τους δήμους και τις περιφέρειες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter