«Άβατο» για τους πολίτες τα Εξάρχεια – Κλίμα αστυνομοκρατίας με 28 συλλήψεις και 41 προσαγωγές (Photos+Videos)

«Άβατο» για τους πολίτες τα Εξάρχεια – Κλίμα αστυνομοκρατίας με 28 συλλήψεις και 41 προσαγωγές (Photos+Videos)

Σε 28 συλλήψεις και 41 προσαγωγές έχει προβεί συνολικά η αστυνομία στην περιοχή των Εξαρχείων πριν και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο. Μάλιστα οι προσαγωγές τριπλασιάστηκαν μέσα σε μία ώρα περίπου γεγονός που αποτυπώνει ανάγλυφα το μέγεθος της αστυνομικής επιχείρησης. 

Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι η αστυνομοκρατία στην περιοχή χτύπησε “κόκκινο” καθώς σχεδόν κάθε δρόμος και στενό γύρω από το Πολυτεχνείο και την πλατεία Εξαρχείων είναι γεμάτα από αστυνομικούς και κλούβες. Ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες για χρήση υπερβολικής ή και αναίτιας βίας κατά άσχετων με τα επεισόδια πολιτών. 

Οι 20 από τους συλληφθέντες είναι για τα επεισόδια, οι 6 ήταν το απόγευμα στο κτίριο της Σπ. Τρικούπη όπου βρέθηκαν οι μολότοφ και άλλα αντικείμενα στην ταράτσα και οι δυο από την πολυκατοικία της οδού Στουρνάρη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίσθηκαν δύο αστυνομικοί .

Όλοι οι συλληφθέντες και προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην κρατική ασφάλεια όπου και εξετάζονται.

Διαβάστε επίσης: ΜΑΤ χτυπούν δημοσιογράφο ενώ κατέγραφε τις απρόκλητες επιθέσεις τους σε καταστήματα στα Εξάρχεια (Video)

Επεισόδια ξέσπασαν όμως τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Πάτρα με μολότοφ, φωτιές σε κάδους και χημικά από την ΕΛΑΣ..

Θεσσαλονίκη; Μολότοφ στη Ροτόντα

Λίγο πριν την ολοκλήρωση και της δεύτερης πορείας για την 46η επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, άγνωστοι έριξαν μολότοφ στην οδό Αρριανού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το thestival.gr, από τη φωτιά που προκλήθηκε, σημειώθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα ΙΧ. 

Η αστυνομία προχώρησε σε περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ κάτοικοι της περιοχής, με λάστιχα προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά.

Πάτρα: Δέκα προσαγωγές

Περίπου στις 8μμ ξέσπασαν τα πρώτα επεισόδια στην Πάτρα όπου, σύμφωνα με το thebest.gr, αντιεξουσιαστές έριξαν μολότοφ στην συμβολή των οδών Κορίνθου κι Ερμού. Οι άνδρες των ΜΑΤ τους καταδίωξαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Οι αντιεξουσιαστές απάντησαν με φωτιές σε αρκετούς κάδους απορριμμάτων. Αργότερα περίπου 50 άτομα συνέχισαν να βάζουν φωτιές σε κάδους στην Πλατεία Πυροσβεστείου. 

Η αστυνομία συνολικά προχώρησε σε δέκα προσαγωγές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter