Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Αβραμόπουλος: Να μείνουμε στην πρώτη ταχύτητα της Ε.Ε ακόμη και με θυσίες

Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην «πρώτη ταχυτητα» της Ε.Ε, ακόμη και αν χρειαστούν θυσίες, δήλωσε, μιλώντας στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, ο επίτροπος για το προσφυγικό, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, «αν για οποιοδήποτε λόγο, το σενάριο που θα επικρατήσει, θα είναι μια κοινή κατεύθυνση, αλλά διαφορετικές ταχύτητες, για την Ελλάδα θεωρώ είναι μονόδρομος η θέση της στην πρώτη ταχύτητα, όσο και εάν αυτό συνεπάγεται μεγάλες προσπάθειες και ενδεχομένως θυσίες». 

Νωρίτερα, αναφέρθηκε στα σενάρια που υπάρχουν όσον αφορά το μέλλον της Ευρώπης, επισημαίνοντας ότι υφίσταται «σενάριο φορέας της ιδέας, «αυτοί που θέλουν περισσότερα κάνουν περισσότερα». Τα κράτη μέλη που το επιθυμούν, θα αναπτύξουν μεγαλύτερη δράση σε συγκεκριμένους τομείς, όπως η άμυνα, η εσωτερική ασφάλεια ή τα κοινωνικά θέματα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.