Αδ. Γεωργιάδης: Τελείωσε με την «υποχρέωση του κράτους να μοιράζει λεφτά», άρχισε πάλι με την… ατομική ευθύνη

Αδ. Γεωργιάδης: Τελείωσε με την «υποχρέωση του κράτους να μοιράζει λεφτά», άρχισε πάλι με την… ατομική ευθύνη

Φαίνεται πως ήρθε η ώρα στην κυβέρνηση να κατεβάσει ρολά όσον αφορά τα διάφορα πολυδιαφημισμένα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης επιχειρήσεων και εργαζομένων που επλήγησαν από την πανδημία. Επιστρεπτέα Προκαταβολή, αναστολές συμβάσεων, Συν-Εργασία και άλλα παρόμοια ολοκληρώνονται όπως όλα δείχνουν με υπουργούς της κυβέρνησης να διαλαλούν ότι “τελείωσαν τα λεφτά”!

Σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνης Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ μάλιστα επικαλέστηκε και την… ηθική υποχρέωση του κράτους που υποτίθεται ότι τήρησε η κυβέρνησή του, και ότι πλέον αίρεται!

«Έχει αρθεί η ηθική υποχρέωση του κράτους να μοιράζει λεφτά και να φορτώνει χρέος τις επόμενες γενιές εφόσον είναι διαθέσιμα τα εμβόλια», είπε με το γνωστό προκλητικό ύφος του.

«Όταν ξεκίνησε η πανδημία, η κυβέρνηση είχε την ηθική ευθύνη να βρει τρόπο να δώσει χρήματα να κρατήσει ζωντανές τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Αυτή η ηθική υποχρέωση του κράτους αίρεται με την παροχή των εμβολίων στους πολίτες. Από τη στιγμή που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το εμβόλιο και άρα  να πάψουν κινδυνεύουν, έχει αρθεί η ηθική υποχρέωση του κράτους να μοιράζει λεφτά και να φορτώνει χρέος τις επόμενες γενιές. Τα λεφτά που δώσαμε ήταν 41 δισ. ευρώ και το σύνολο του ΑΕΠ πέρυσι ήταν 165 δισ. ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Πάλι «ατομική ευθύνη»

Ο ίδιος προέταξε την ατομική ευθύνη των πολιτών επισημαίνοντας ότι αν υπάρξει νέο κύμα πανδημίας «και ανθρώπινες ζωές θα χαθούν και το σύστημα υγείας θα πιεστεί και τοπικά lockdown θα αναγκαστούμε να κάνουμε και ζημιά στην οικονομία θα πάθουμε».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου lockdown, απάντησε ότι εφόσον ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και δεν κινδυνεύει, «δεν μπορούμε και δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα τους περιορίζουμε» υπογραμμίζοντας ότι «για αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, αν χρειαστεί, θα τους περιορίσουμε».

Αναφορικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί τόσο για τις μετακινήσεις όσο και για την ψυχαγωγία, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι «όσο κάποιος κινδυνεύει λιγότερο, απολαμβάνει μεγαλύτερων ελευθεριών. Όσο κάποιος κινδυνεύει περισσότερο, πρέπει να τον προστατεύουμε εξαιτίας των λανθασμένων του επιλογών».

Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα μέτρα για τα νησιά να επεκταθούν και στις χερσαίες μετακινήσεις, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter