Αδαμοπούλου για αρχειοθέτηση μήνυσης αστυνομικών: Η Δικαιοσύνη έδωσε τέλος στις απόπειρες ποινικοποίησης της πολιτικής έκφρασης

Αδαμοπούλου για αρχειοθέτηση μήνυσης αστυνομικών: Η Δικαιοσύνη έδωσε τέλος στις απόπειρες ποινικοποίησης της πολιτικής έκφρασης

Δικαίωση για τη βουλεύτρια του ΜέΡΑ25 Αγγελική Αδαμοπούλου, αποτελεί η αμετάκλητη απόρριψη με Εισαγγελική Διάταξη της έγκλησης της «Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας», που στράφηκε εναντίον της ζητώντας την άρση της ασυλίας της, με το πρόσχημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, για τα όσα είχε υποστηρίξει από το βήμα της Βουλής για την Ελληνική Αστυνομία ότι «υπάρχουν αστυνομικά όργανα, που φορούν κουκούλες και ρίχνουν βόμβες μολότοφ, προκειμένου να διαλύσουν τις διαδηλώσεις».

Όπως αναφέρει η ίδια «Η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη έδωσε με τον πιο ηχηρό τρόπο τέλος στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια πολιτικού διωγμού μου, στις ακροβατικές μεθοδεύσεις για φίμωση του γνήσια κοινοβουλευτικού λόγου, και στις χυδαίες απόπειρες ποινικοποίησης της πολιτικής έκφρασης».

Παράλληλα σημειώνει «Περαιτέρω, επειδή ήδη αρκετοί παράγοντες της κυβερνητικής πλειοψηφίας -με προεξάρχοντα τον κ. Πλεύρη- έσπευσαν να υποβαθμίσουν και να συσκοτίσουν το γεγονός επιμένοντας ότι η απόρριψη αφορά αποκλειστικά έλλειψη νομιμοποίησης εκ μέρους της εγκαλούσας Ένωσης, τους υπενθυμίζω εκ νέου και αυτολεξεί το μείζον όπως καταγράφεται στην προαναφερθείσα εισαγγελική: «δεν αρκεί για τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος της δυσφήμησης, απλής ή συκοφαντικής, αλλά και της εξύβρισης, η αναφορά γενικά «η αστυνομία» ή «οι αστυνομικοί» ή «τα αστυνομικά όργανα». Όσοι μετά ταύτα αδυνατούν ακόμη να κατανοήσουν τα προφανή και στοιχειώδη, μπορούν να απευθυνθούν σε έγκριτους νομικούς για να λύσουν τις όποιες απορίες τους»

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Με την υπ’ αρ. 3389/8-12-2021 Διάταξη της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών απορρίφθηκε αμετάκλητα η εις βάρος μου έγκληση για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση την οποία υπέβαλε η πρωτοβάθμια συνδικαλιστική «Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας» με αφορμή αναφορά μου κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής μου ομιλίας, και για την οποία είχε αρθεί σκανδαλωδώς η κοινοβουλευτική μου ασυλία τον Δεκέμβριο του 2020.

Με ευθυκρισία και με απόλυτο σεβασμό στο γράμμα και το πνεύμα του Νόμου, η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη έδωσε με τον πιο ηχηρό τρόπο τέλος στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια πολιτικού διωγμού μου, στις ακροβατικές μεθοδεύσεις για φίμωση του γνήσια κοινοβουλευτικού λόγου, και στις χυδαίες απόπειρες ποινικοποίησης της πολιτικής έκφρασης.

Περαιτέρω, επειδή ήδη αρκετοί παράγοντες της κυβερνητικής πλειοψηφίας -με προεξάρχοντα τον κ. Πλεύρη- έσπευσαν να υποβαθμίσουν και να συσκοτίσουν το γεγονός επιμένοντας ότι η απόρριψη αφορά αποκλειστικά έλλειψη νομιμοποίησης εκ μέρους της εγκαλούσας Ένωσης, τους υπενθυμίζω εκ νέου και αυτολεξεί το μείζον όπως καταγράφεται στην προαναφερθείσα εισαγγελική: «δεν αρκεί για τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος της δυσφήμησης, απλής ή συκοφαντικής, αλλά και της εξύβρισης, η αναφορά γενικά «η αστυνομία» ή «οι αστυνομικοί» ή «τα αστυνομικά όργανα». Όσοι μετά ταύτα αδυνατούν ακόμη να κατανοήσουν τα προφανή και στοιχειώδη, μπορούν να απευθυνθούν σε έγκριτους νομικούς για να λύσουν τις όποιες απορίες τους.

Ευχαριστώ από καρδιάς τους συναδέλφους του ΜέΡΑ25 και την συντριπτική πλειονότητα των εκπροσώπων των υπολοίπων αντιπολιτευόμενων δυνάμεων για την σοβαρή δημόσια στάση τους και την υψηλού επιπέδου επιχειρηματολογία τους κατά τις τότε συνεδριάσεις της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας και της Ολομέλειας. Έδωσαν λαμπρό παράδειγμα έμπρακτης προσωπικής αλληλεγγύης και -πολύ περισσότερο- άμεσης θεσμικής συσπείρωσης απέναντι στο συντονισμένο κυνήγι μαγισσών που εξαπολύθηκε και συντηρήθηκε επικοινωνιακά για να σπείρει φόβο και για να πλήξει στο πρόσωπό μου τον ίδιο τον κοινοβουλευτισμό και την ελευθερία της έκφρασης. Σε πείσμα όσων επιμένουν να αντιμετωπίζουν την πολιτική ως αγοραίο παίγνιο και ευκαιριακό αλισβερίσι, η έμπρακτη και σχεδόν απόλυτη ομοφροσύνη του συνόλου της αντιπολίτευσης απέδειξε ότι στο πληγωμένο μας πολιτικό σύστημα υπάρχουν ακόμη όρια, σφυγμός, και δημοκρατικά αντανακλαστικά.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter