ΑΔΕΔΥ: Αθώοι οι συνδικαλιστές που αποκάλυψαν απόπειρα νοθείας από τη ΔΑΚΕ – Κόλαφος για τον Β. Σπανάκη

ΑΔΕΔΥ: Αθώοι οι συνδικαλιστές που αποκάλυψαν απόπειρα νοθείας από τη ΔΑΚΕ – Κόλαφος για τον Β. Σπανάκη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Αθωώθηκαν οι δύο συνδικαλιστές του δημόσιου τομέα που σύρθηκαν στα δικαστήρια από τον πρώην συνδικαλιστή και νυν υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Σπανάκη, επειδή είχαν αποκαλύψει απόπειρα νοθείας από πλευράς ΔΑΚΕ σε συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του ανώτατου συνδικαλιστικού όργανου των δημοσίων υπαλλήλων, «κατέπεσε όλο το απαράδεκτο κατηγορητήριο της μηνυτήριας αναφοράς του Β. Σπανάκη» στο δικαστήριο που συνεδρίασε τη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου.

Μετά από τέσσερες αναβολές (μετά από αίτημα του κατηγόρου) πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Σεπτέμβρη το δικαστήριο και αποφάνθηκε ομόφωνα υπέρ της αθωότητας των δύο συνδικαλιστών αφού όπως είπε δεν υπήρξε εκ μέρους τους «αναληθής, ψευδής κατάθεση» και προσπάθεια «συκοφαντικής δυσφήμισης» του κατηγόρου.

Στο 36ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 η παράταξη της ΔΑΣ κατήγγειλε απόπειρα νοθείας όταν εμφανίστηκε ένας άνδρας στην κάλπη ο οποίος, αντί να δώσει τα πραγματικά του στοιχεία, εμφάνισε διαβατήριο με το όνομα του Β. Σπανάκη, συνδικαλιστή τότε της ΔΑΚΕ από την Ομοσπονδία Εφοριακών.

Μάλιστα τότε πηγές από τη ΝΔ επιβεβαίωναν το περιστατικό και μιλούσαν για παραιτήσεις στελεχών της ΔΑΚΕ.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ εξηγεί ότι «κατά την εκδίκαση ο μεν Β. Σπανάκης κατέθεσε μέσω του δικηγόρου του δήλωση, στην οποία προσπάθησε να «μαζέψει τα αμάζευτα», οι δε κατηγορούμενοι επανέλαβαν ότι όσα είχαν καταθέσει σε όλα τα στάδια της προδικασίας αποτελούν τα πραγματικά γεγονότα, τα όποια εξάλλου είχαν καταθέσει και οι δύο δικαστές, που διενεργούσαν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι τις συγκεκριμένες αρχαιρεσίες και θεωρήθηκαν «αναγνωστέα». Η όλη υπόθεση είχε καταγγελθεί από εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά και από την ίδια την ΑΔΕΔΥ η οποία στήριξε και τους κατηγορούμενους».

Σημειώνει ότι «η εκδίκαση της υπόθεσης συνέπεσε με την ποινικοποίηση εκ μέρους της κυβέρνησης της ΝΔ και του υπουργείου του  δικαιώματος στην περιφρούρηση της απεργίας με την απειλή ακόμα και φυλάκισης, ενώ τον ίδιο φρόντισε να τον απαλλάξει η κυβέρνηση του από την κατηγορία της νοθείας με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που είχε προωθήσει (άρθρα 63 & 100 του Ν. 4689/2020)».

Μάλιστα ως ανταμοιβή για τις… υπηρεσίες του στους εργαζόμενους τον έκανε και υφυπουργό Εργασίας!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter