ΑΔΕΔΥ για τις απολύσεις στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας του ΥΠΠΟ: Άλλη μία έκφανση της κυβερνητικής αντεργατικής πολιτικής

ΑΔΕΔΥ για τις απολύσεις στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας του ΥΠΠΟ: Άλλη μία έκφανση της κυβερνητικής αντεργατικής πολιτικής

Ανακοίνωση για τις απολύσεις που κοινοποιήθηκαν σε επτά εργαζόμενους του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού, εξέδωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΔΕΔΥ ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης του εκκαθαριστή του ΤΑΥΠΥΠΠΟ  και την τοποθέτηση των συναδέλφων σε προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου όπως προβλέπει και η σχετική θετική γνωμοδότηση του ΑΣΕΠ.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Στις 31.5.21 κοινοποιήθηκαν σε επτά εργαζόμενους του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού, οι καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας τους από τον διορισμένο από την υπουργό πολιτισμού εκκαθαριστή.

Με αυτή την απόφαση υλοποιούνται οι πρώτες απολύσεις εργαζομένων από την κυβέρνηση της ΝΔ σε φορέα του δημοσίου κι έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων αποφάσεων, που έθεταν τους ίδιους εφτά εργαζόμενους στο ιδιότυπο καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας χωρίς κανένα μισθολογικό ή ασφαλιστικό δικαίωμα.

Πρόκειται για εργαζόμενους με πολυετή προϋπηρεσία στον φορέα που είχαν προσληφθεί από το 1997 έως το 2008 και σήμερα αναιτιολόγητα έχασαν την δουλειά τους, παρότι με ευθύνη της κυβέρνησης και της υπουργού πολιτισμού, ενώ θα έπρεπε σε εφαρμογή σχετικού νόμου να έχουν τοποθετηθεί μετά και την σύμφωνη γνωμοδότηση του ΑΣΕΠ σε προσωποπαγείς θέσεις στο ΥΠΠΟΑ, απολύθηκαν.

Είναι άλλη μία έκφανση, η πιο σκληρή, της ανάλγητης και αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζει συστηματικά η κυβέρνηση απέναντι στους εργαζόμενους. Δεν αρκεί πια η κατάργηση του οκταώρου, η περικοπή των αμοιβών των εργαζομένων, η περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών, τώρα σε μια πρόβα για το μέλλον προχωρά σε απολύσεις εργαζομένων από εποπτευόμενους φορείς του Δημοσίου.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζητά:

  • Την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης του εκκαθαριστή του ΤΑΥΠΥΠΠΟ για τις απολύσεις των συναδέλφων.
  • Την άμεση εφαρμογή από την υπουργό πολιτισμού του άρθρου 7 του Ν. 4598/2019 και την τοποθέτηση των συναδέλφων σε προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου όπως προβλέπει και η σχετική θετική γνωμοδότηση του ΑΣΕΠ.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Μυστικά & Documento

19/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter