ΑΔΕΔΥ: Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία των εργαζόμενων στις υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας

ΑΔΕΔΥ: Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία των εργαζόμενων στις υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Για αυταρχικό, αντεργατικό κατήφορο κατηγορεί την κυβέρνηση η ΑΔΕΔΥ επειδή έσυρε στα δικαστήρια συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων στην πολιτική αεροπορία και κατάφερε να βγάλει παράνομη την απεργία τους, παρόλο που αυτη έχει κηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ που είναι τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο και καλύπτει την απεργία όλων των εργαζόμενων σε όλους τους φορείς του Δημοσίου.

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το δικαίωμα στην απεργία. Η προκηρυγμένη απεργία από το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., καλύπτει όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους υπηρεσίες και τους φορείς τους Δημοσίου» γράφει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ. «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον Δημόσιο Τομέα να πράξουν το αυτονόητο συνδικαλιστικό τους καθήκον και να συμμετέχουν στην απεργία».

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

«Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία των εργαζομένων στις υπηρεσίες της πολιτικής αεροπορίας

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. ακολουθώντας την προσφιλή της αντεργατική πολιτική προσέφυγε στα δικαστήρια για να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την απεργία εργαζομένων και κλάδων της Πολιτικής Αεροπορίας και συγκεκριμένα όσων ανήκουν στην Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, στην Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, στον Πανελλήνιο Σύλλογο Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και στην Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναέριας Κυκλοφορίας, μια απεργία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πανελλαδικής δημοσιοϋπαλληλικής απεργίας που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα (35 Εργατικά Κέντρα, δεκάδες Ομοσπονδίες κλπ).

Ο αυταρχικός, αντεργατικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τέλος. Κατέθεσε αγωγές κατά των συνδικαλιστικών οργανώσεων της ΥΠΑ, για να βγει παράνομη η απεργία στις 28/2, όχι γιατί προκήρυξαν απεργία, αλλά γιατί τόλμησαν να καλέσουν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν σε αυτήν και γιατί κατέθεσαν πρόταση για προσωπικό ασφαλείας, προκειμένου να μη δημιουργηθεί χάος και κίνδυνοι στην αεροναυτιλία και ζήτησαν από την ΥΠΑ να βγάλει notam, δηλαδή σχετική οδηγία προς τις αεροπορικές εταιρείες.

Με μια προσχηματική επιχειρηματολογία και διαδικασία, ένα χρόνο μετά το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη κυβέρνηση και Διοίκηση πήγαν στα δικαστήρια τους εργαζόμενους στην Πολιτική Αεροπορία αδιαφορώντας προκλητικά για τα αιτήματα για πλήρη στελέχωση, εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση όλων των κρίσιμων υπηρεσιών της. Για άλλη μια φορά «κλείνουν τα αυτιά τους», όπως έκαναν και με τα σωματεία και τους συνδικαλιστές των σιδηροδρόμων!!!

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το δικαίωμα στην απεργία. Η προκηρυγμένη απεργία από το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., καλύπτει όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους υπηρεσίες και τους φορείς τους Δημοσίου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον Δημόσιο Τομέα να πράξουν το αυτονόητο συνδικαλιστικό τους καθήκον και να συμμετέχουν στην απεργία.

Η κυβερνητική και εργοδοτική τρομοκρατία όχι μόνο δε θα περάσει αλλά θα γίνει και μπούμερανγκ σε όλους όσοι νομίζουν ότι με αυτήν θα ξεμπερδέψουν με το εργατικό λαϊκό κίνημα.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ»

Διαβάστε επίσης: Παράνομη κρίθηκε η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Απεργία: Παραλύει η χώρα την Τετάρτη έναν χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη – Τι ισχύει για σχολεία, Μέσα Μεταφοράς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter